Vad är en växel?

PBX (Private Branch Exchange) är ett privatägt telefon växelsystem för att hantera flera telefonlinjer utan att behöva betala telebolaget att hyra varje rad separat.

Normalt ett telefonlinjen är ansluten till telefonen företagets lokala huvudkontoret genom "en stam. " Huvudkontoret ansvarar för dirigering av inkommande och utgående samtal. Det ger också andra tjänster som röstbrevlåda, vidarekoppling, nummerpresentation och så vidare. För denna tjänst telefonen företag får en månadsavgift.

Ett företag som kräver tiotals eller rentav hundratals telefoner snabbt skulle medföra en mycket stor telefonräkning!

en växel i huvudsak tar plats på telefonen företagets huvudkontoret inom företaget genom att fungera som knutpunkten, dirigering av samtal. Med en telefonväxel på plats, behöver varje telefon bara en förlängning, inte ett telefonnummer och växeln hanterar alla samtal från skrivbord till skrivbord i företaget.

När ett externt samtal krävs, en tillgång rings upp först, vanligtvis ett "9" (i USA). Växeln överför sedan ett samtal till telefonen företagets centralbyrå. Därifrån som samtalet styrs normalt.

En PBX sänker kostnaderna, eftersom företaget bara betalar för det antal rader som kan anslutas vid en viss tidpunkt på utsidan. Om ett företag har 100 telefoner, är det inte troligt att alla kommer att göra ett externt samtal på en gång. Kanske bara 10% kommer att kräva en extern linje vid en viss tidpunkt. Därför bolaget skulle hyra 10 linjer från telefonen företaget snarare än 100.

PBX-system kan bara ben eller funktionsrik, beroende på vad kunden är villig att betala. Röstbrevlåda, vidarekoppling, konferens, intercoming och överföra är bara några av de tillgängliga alternativen.

Ett betydelsefullt inslag i en växel är kontrollen över de nummer som kan och inte kan ringas inifrån systemet. Detta kan förhindra samtal utomlands, till 900 nummer, eller till andra kostsamma tal som skulle vara tillgängliga utan att systemet på plats.

Små växlar som kan användas i hemmet eller små företag kan köpas för ca $ 100 - $ 1000 USD, beroende på funktioner. Större växlar hantera upp till 75 rader börja på ca $ 1000 och kan gå så högt som $ 10. 000. Robust system som hanterar upp till 20. 000 rader finns också. Dessa system startar på ca $ 10. 000 och kan variera upp till tio gånger så mycket. Asterisk, en lovande fri och öppen källkod version av PBX programvara är för närvarande under utveckling, som kör Asterisk på en dedikerad dator tillsammans med en övergång till VoIP kan spara ännu mer på din månatliga telefon kostnader.

Välkända PBX-system inkluderar Avaya's Definity serie (system 75 och system 85) och Northern Telecom Meridian system. Mitel, Siemens och NEC är bland andra populära växel tillverkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.