Vad är en upp?

Internet-termer, "nedströms" data går från Internet till din dator. Varje gång du besöker en webbsida, måste innehållet i den sidan laddas ned till din dator för att visa material, precis som denna sida ner. High-speed Internet Service Providers (ISP) pris som bygger på hur snabbt data kan laddas ned, som långsamt nedladdningshastigheter resultat i långsam surfning. Men du är också ständigt ladda upp information, eller överföra data "uppströms" från din dator till Internet.

En uppladdning sker varje gång en begäran skickas från din webbläsare till Internet, till exempel när du klickar på en länk. Den ladda upp i det här fallet är ett litet datapaket som innehåller din Internet Protocol (IP) adress, den sida du begär, och några andra bitar av information. Det datapaket eller begäran går igenom Internet för att komma fram till servern som innehåller den information eller webbsidan begärts. Hemresan är nedladdningen.

Eftersom begäran om webbsidor innehåller mycket små mängder data, Internetleverantörer spara bandbredd genom att ladda upp hastigheten på en typisk Internetanslutning mycket långsammare än den data överför fart. Den nedladdningshastighet kan vara 1. 500 kilobit per sekund (kbps) att ta emot skrymmande webbsidor, men begäran om att sidan är bara ett fåtal kilobyte som kan levereras belysning-fort på en strypt tillbaka 350kbps-uppströms hastighet.

Du kan bild detta i form av två tunnlar, med nedladdningen tunneln är ungefär fyra gånger större än uppströms tunneln. I de flesta fall en inte ska märka av den långsammare uppladdningshastighet, tills du försöker ladda upp en stor fil. Varför gjorde du det?

Det finns ett antal situationer på nätet som kräver ladda upp filer. Om du bygger en webbplats, måste du ladda webbsidor och relaterat innehåll till domänen servern, datorn är värd för webbplatsen. Textbaserade filer kommer att ladda upp snabbt, men stora bilder, musik eller multimediefiler kommer att ta lite längre tid. Om du tillhör ett umgänge sajt som Facebook ® och MySpace ®, kanske du vill ladda upp digitala bilder, MP3 eller videoklipp till din profil. Kanske du vill göra en film på dig själv utför en ursprunglig melodi och ladda upp den på YouTube ®.

torrenting, ett socialt nätverk arkitektur som låter användare från hela världen för handel filer mellan sig, kräver en 01:01 andel förhållande att undvika strypt nedladdningshastigheter. För varje fil som laddas ned, användaren måste ladda upp en fil med samma storlek. Om en användare känner inte till att hans eller hennes Internet är mycket snabbare i en riktning än den andra, visar torrenting poängen. En användare som spenderar tre timmar att ladda ner en fil, kan komma att lämna datorn igång 12 timmar eller mer för att ladda upp samma mängd data.

Vissa företag med icke-lokala kontor som är kopplade via Internet via ett Virtual Private Network (VPN) kan det krävas upp farten som matchar nedladdningshastigheter. Detta skulle möjliggöra en anställd i New York, till exempel för att överföra stora filer till en anställd i Los Angeles i minuter snarare än timmar. Detta kallas en synkront sammanhang, medan de flesta planer är asynkrona . Synkron ISP planer är dyrare än asynkron planer och därför inte lika vanligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.