Vad är en sidomenyn?

En sidolinje är en form av extra meny som finns på kanten av en webbsida eller ett program, med många operativsystem använder också sidofält som en form av meny för skrivbords navigering. Sidofält kan innehålla en mängd olika uppgifter, och de är ofta utformade för att kunna konfigureras av användaren så att han eller hon kan hålla vanliga verktyg och information på ett lättillgänglig webbplats. Sidofält kan ligga till vänster eller höger om huvudsaken, beroende på smak av användaren och det språk han eller hon arbetar i.

För tillämpningar kan en sidebar innehar ett antal vanliga verktyg och åstadkomma en form av navigering. Istället för att behöva ange spelmenyn på toppen av ansökan, kan en användare ta snabbt ett verktyg han eller hon behöver. Till exempel, i ett bildredigeringsprogram kan sidofält innehålla ett urval av vanliga verktyg med användaren eventuellt kan få möjlighet att sätta favorit verktyg i sidomenyn och avlägsna sällan använt verktyg. Vissa sidofält är hopfällbar, så att användaren kan dölja menyn när den inte används för att undvika visuella distraktioner.

Webbsida navigeringsfunktioner ofta sidofält. Webbplatsen kan också innehålla menynavigering högst upp på sidan också, beroende på design. Sidofält kan innehålla navigationsverktyg tillsammans med widgets och annan information som webbplatsens ägare tror kan vara användbar för besökare. Bloggare är särskilt förtjust i sidofältet navigering med hjälp av bufferten för att visa länkar till arkiv, site politik, copyright, blogrolls och annan information.

Många bloggar mallar kommer med en sidebar inbyggd, vilket gör att användaren att manipulera innehållet för att passa. Bloggare kan också bygga egna sidofält från scratch. Bufferten sjöfart på andra typer av webbplatser kan hand kodade, eller åstadkoms med drop-in kod designad av någon annan, beroende på smak och komfort för den person som skapar webbplatsen.

En stationär sidofält som ses i många operativsystem brukar konfigureras av användaren, med användaren bestämma vilka program som i sidofältet, och lägga till genvägar till ofta använda mappar eller filer. Bufferten navigering kan vara lättare än att gå via rullgardinsmenyerna, vilket sparar tid för användaren genom att låta honom eller henne att få tillgång till verktyg med ett klick. Sidofält kan även känd som "dockor" i vissa operativsystem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.