Vad är en qubit?

qubit är ett exempel på ett quantum bit. I quantum datorer, tjänar qubit som motsvarigheten till de binära siffran, som normalt kallas en bit. En binär siffra fungerar som den mest grundläggande enheten för information i en klassisk dator. På samma sätt tjänar qubit som den mest grundläggande enheten för information i en kvantdator.

Med en kvantdator, dessa quantum bitar qubits huvudsakligen foton eller elektron partiklar som bär en polarisering eller avgift som är antingen positiv eller negativ. Avgiften för qubit läses i det egentliga planeringen som antingen ett "0" eller "1. " Det är sambandet och prestanda i laddade partiklar som ger de grundläggande funktionerna i kvantmekanik databehandling, eftersom funktionen är baserad i kvantteori .

funktion qubit styrs av två principer som är grundläggande för tanken om kvantfysik. En av dessa principer är superposition. När det gäller de qubit har superposition att göra med hur qubit utför inom ett magnetfält. Om qubit eller elektron partikel roterar eller snurrar i anpassningen på området, detta kallas som en spin-up stat. Om qubit rotera eller snurra i opposition till det område, detta kallas som en spin-ner stat. Använda en tillströmning av energi kan ändra dragning av qubit och därmed göra det möjligt att manipulera nyttan av varje qubit som finns i området.

En annan princip som har en inverkan på funktionen hos en qubit är intrassling. Denna princip har att göra med det sätt som enskilda qubits interagerar med varandra. I huvudsak när en anslutning av något slag görs mellan qubits fortfarande anslutningen på plats. Detta leder till bildandet av qubit par. Paret innehåller en qubit som är i en spin-up stat, medan den andra qubit är en spin-ner stat. Det intressanta med detta fenomen är att det kan finnas stora avstånd mellan de två qubits i paret, men de fortfarande reagerar på varandra som motsatser.

När superposition och trasslar in kan utnyttjas och manipuleras, är resultatet inrättandet av en hel del datorkraft. Den dubbla karaktären av en qubit par gör det möjligt att en kvantdator att lagra fler nummer i jämförelse med en binär datorkonfiguration. Detta i sin tur leder till en ökad kapacitet som gör att ett större antal samtidiga funktioner, vilket gör kvantdatorer perfekt för situationer som kräver bearbetning av stora datamängder inom ett relativt litet fönster av tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.