Vad är en portal?

Termen portalen har historiskt använts för att hänvisa till en öppning i väggarna i en grind, byggnad eller annan struktur. I detta sammanhang var en portal ofta anses vara en imponerande entré till en viktig byggnad. Definitionen av en portal har utvecklats avsevärt i modern tid. Nu hänvisas det oftast till en webbplats som fungerar som en inkörsport till andra webbplatser. Med andra ord, portaler är Internet-baserade webbplatser som presenterar information från flera källor på ett enhetligt sätt och som ger Internet-användare få tillgång till andra webbplatser.

Vanligtvis Web portaler som ett ankare plats för Internet-användare när de först ansluter till Internet. De erbjuder vanligtvis en mängd information resurser och ofta ge användarna vissa grundläggande tjänster. Till exempel, de flesta Internet-portaler ge användarna tillgång till sökmotorer, gemenskap chattforum, personliga hemsidor och e-post tillgång. Dessutom kan en portal tillåta användare att kontrollera nyhetsrubriker översyn aktiekurser, få vägbeskrivningar eller få upp farten på underhållning skvaller.

Helst webbportaler användarna ges grundläggande funktioner, såsom sök-och navigerings-och informationshantering. Utöver detta kan en portal låta vanligtvis användare tillgång personliga kalendrar och utnämning påminnelser. Eftersom tekniken blir mer avancerad, en del av dessa portar också erbjuder användare möjligheten att skräddarsy sina portalsidor för att passa sina egna intressen. Till exempel vissa portaler en användare att anpassa väderrapporter så att väderprognosen automatiskt ges endast för en viss stad.

medborgare, får staten, regionala och lokala regeringarna använder portaler för att kommunicera med sina medborgare. Dessa webbplatser kan omfatta allt från nyheter om landet, län, staten eller staden till information om offentliga tjänster och avdelningar. En regering portal kan också innehålla stadgar, tal, guider konsument och skatteuppgifter. Några av dessa platser också jobb, utbildning och offentliga meddelanden säkerhet.

Företag portaler är också växer i popularitet. En företags portal kan ge både anställda och kunder med ett urval av självbetjäning verksamhet. Till exempel kan de anställda ska kunna använda sitt kollektiva nyttig över sina fördelar information, data lönecheck eller företagsnamn dokument och meddelanden. På samma sätt kan kunderna använda dessa platser för att utföra grundläggande uppgifter dygnet runt, såsom en översyn av faktura och betalning historia, tillgång till köp citat, spårning produkt transporter, och samarbeta i projekt. I allmänhet är dessa företags webbplatser nås genom att använda säker autentisering inloggning metoder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.