Vad är en netizen?

År 2006 gjorde Time Magazine ett intressant val för person av året. Den person som var "du", i betydelsen mer specifikt, människor som använder Internet för att skriva artiklar, videor post eller bloggar, och bidra till olika Internet-grupper. Sammanfattningsvis är de "du" som ett annat ord som har blivit vanligare under de senaste åren "netizen. " En netizen är en person som blir en del av och deltar i de större Internet samhället, som erkänner några gränser spara språk. Ordet kommer från kombinationen av orden Internet och medborgare .

netizens kan bidra till särskilda grupper kring deras intresse, något som avsevärt kan variera. Användargrupper kan ha en politisk inriktning, baseras på fan intresse av en person, filmer eller böcker. De är oftast specifika för ett visst ämne och de styrs av netizen deltagande. Det skulle vara svårt att föreställa sig en lyckad användargrupp eller blogg där det blev ingen debatt.

netizens kan även organisera en grupp genom en mängd olika Internet-resurser för att åstadkomma något. Under 1990-talet använt barnens hälsa Information Network (TCHIN), en community, deltagande av användare på Internet och utanför den, att göra framställningar cheferna för varje stat att deklarera 14 februari som kongenital hjärtsjukdom Awareness Day. Eftersom netizens i denna grupp kom från hela USA, hitta folk att ansöka om att denna sak var ganska lätt. Inom ett år eller två, utfärdade de flesta stater proklamationer för en CHD dag den 14 februari. Sedan ibland dessa tillkännagivanden måste deklareras av guvernörer varje år netizens från samma stat skulle samarbeta för att göra de nödvändiga rättsliga framställningar på årsbasis.

En netizen inte alltid måste utföra något stort, viktigt eller viktigt. Några trender i Internet grupper att göra något helt oseriöst. Till exempel har TV-personlighet och komiska nyhetsuppläsare, Stephen Colbert, använde sina netizen fans för att få sitt namn ut på olika nya byggnader, eller ges till utrotningshotade djur. Både genom sin show och sin webbplats börjar Colbert olika kampanjer som tenderar att vara framgångsrik och arbeta med mycket dumt mål.

Politiker har säkert blivit medvetna om kraften i internet för att organisera människor, och du kommer inte hitta många politiska kandidater till högre ämbeten som inte har en betydande närvaro på Internet. De använder Internet för att kampanjen förklara sina ståndpunkter i frågor, att samla intresserade netizens, be om deras frivilliga arbete och donationer, samt att underrätta folket i kommande evenemang. En netizen kan vara en aktiv deltagare i den politiska processen på ett sätt som inte är möjligt då de flesta kontakt med människor på ett avstånd från varandra kom ner till telefonsamtal.

Idag vad en netizen bidrar till en grupp kan läsas och ses av en mycket större grupp människor och kan vara inflytelserika. Webbplatser som ränta nya blogsites eller föremål, som Digg. com hjälpa andra människor väger in på vilka artiklar är mest värdefulla eller viktiga. Det är ganska en prestation för ett netizen att skapa något som blir "dugg" av ett antal personer. Det innebär en hel del människor kommer att betrakta denna netizen skapelse.

Internet har blivit kallad det globala samhället, och det är sant på ett sätt som människor från olika länder bör kunna delta på Internet och kanske nå till global mål. Språk och stark politisk övertygelse kan dela upp det globala samhället, men som bäst Internet erbjuder netizen möjlighet att i större utsträckning en medborgare i världen, förutom att vara en medborgare i sitt eget land.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.