Vad är en netbook?

En netbook är en mini-laptop dator som är konstruerad för rörlighet, trådbundet och trådlöst Internet tillgång, ordbehandling och allmänna kontorsprogram. Med en vikt på 2-3 pounds (0,9 till 1,4 kg) och som kännetecknas av LCD-skärmar mellan 60-10 inches (15-25 cm), är den netbook en perfekt följeslagare för folk i farten som vill ha anslutning, utan att kånka runt på en mycket tyngre, full-sized laptop längs. Många tillverkare erbjuder netbook-modeller inklusive Asus ® Acer ®, Hewlett Packard ®, Dell ®, MSI ® och andra.

För att uppnå det lättaste, inte netbooks inte integrerat cd spelare. Istället flesta har två eller flera Universal Serial Bus (USB)-portar, en video-ut port, SD-kortläsare, integrerad högtalare och mikrofon-och hörlursjack. Netbooks har även en inbyggd kamera för video blogga och Skype. Tangentbord är 5%-20% mindre än en standard ombord, minne och disk utrymme variera, beroende delvis på det installerade operativsystemet. Batteriets livslängd varierar också mellan olika modeller, allt från två till sju timmar.

Netbooks med mindre minne och mindre statiska enheter har i allmänhet en bärbar Linux-operativsystem, samtidigt som modellerna med mer RAM-minne och hårddiskar tallrik kommer förinstallerade med Windows XP eller Linux. Bärbara Linux-operativsystem klarar sig med ett minimum 512 megabyte (MB) minne, och så lite som 4 gigabyte (GB) intern lagring på en statisk hårddisk (SDD), men även de kan komma med mycket högre specifikationer. En netbook med XP-operativsystemet kan ha så mycket som 2 GB RAM och en 160 GB tallrik hårddisk, vilket gör XP modeller dyrare och något tyngre än smalare Linux-modeller.

centralenheten (CPU) på netbook kommer i mer än några smaker med den populära 1,6 gigahertz (GHz) Intel Atom är vanligast från och med vintern 2008. Andra Netbook processorer inkluderar Via C7, Intel Celeron-M, AMD Geode och AMD Turion 64 x2, för att nämna några.

Priser från $ 250 US dollar (USD) till över $ 1,000, medan vissa hävdar att en netbook priser över $ 500 USD är egentligen mer av en laptop, eftersom rörlighet och låga kostnader har kännetecken för netbook-marknaden. En bärbar dator med full kapacitet, en mycket snabbare processor och en DVD-enhet kan tas för under $ 500 USD. Men bärbara datorer har blivit skrivbords ersättning i många fall och för vissa konsumenter de "extra" pengarna för dyrare netbooks är värt att överföra ensam.

Med tanke på deras minimalistisk specifikationer, netbooks är förvånansvärt populär. Studenter, aktiv bloggare och nördar som gillar idén med att tillsammans tillgång online oavsett var de kan ledas kan alla dra nytta av en netbook. Vissa företag kan till och med utfärda de mycket rörliga netbook för grundläggande fältverksamhet. Kan inte bara erbjuda tillträde till virtuella privata nät, många affärssystem kan tas online med hjälp av tredje part som går under namnet cloud computing , motverkar behovet av stora hårddiskar och top-of-the-line behandling makt.

Om du på marknaden för en netbook, butik noga. Speciell ständigt klättrande med nyare modeller med mer RAM-minne och större hårddiskar, men prishöjningar därefter. Nördar vill säkert alla krafter de kan få. Å andra sidan, om dina behov är enkla, som att skriva papper för skolan eller surfa ska du vara nöjd med en grundmodell på en mycket grundläggande pris. I alla fall är lätta, bärbara, och mycket vänliga netbook att ta marknaden med storm och finns överallt dator produkter säljs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.