Vad är en UMPC?

UMPC står för Ultra-Mobile Personal Computer . Det är en av de mest innovativa maskiner ännu uppfunnits. Inte överraskande, var och en UMPC bär Microsoft etiketten.

UMPC är först och främst en dator. Den kör en full version av Windows XP operativsystem. Det brukar levereras med fullständiga versioner av populära Microsoft-programvara program som Office, som innehåller Word, Excel, PowerPoint och Outlook.

UMPC är inte en sitta-på-din-desk dator, inte heller det ännu en sitta-på-din-knä dator, utan det är en hålla-i-din-händer dator. Den är så liten och lätt att du kan hålla den i händerna, ungefär som du skulle hålla en bok. Den har även en pekskärm, vilket gör det superenkelt att göra uppgifter både enkla och komplexa.

Tillgång till internet är enkelt, naturligtvis. Använder Internet Explorer eller andra webbläsare kan du komma Wi-Fi hotspots eller ens använda en Bluetooth ®-aktiverad mobiltelefon för att surfa. E-post, nedladdning och överföring av audio-och videofiler, snabbmeddelanden-det är allt möjligt med UMPC, som lovar en snabb förbindelse vart du än går.

En annan bra bit av funktionalitet GPS-teknik. Oavsett om du använder Microsoft version eller programvara från en annan leverantör, kan du använda UMPC för att ge dig anvisningar från plats till plats, spåra dina framsteg på datorn i handen när du går. Sådana navigering kan ske via satellit eller Wi-Fi-protokoll.

Liksom andra bärbara datorenheter kan UMPC också ditt "kontor på språng. " Du kan synkronisera upp UMPC med ditt hem eller arbete dator och ta dina dokument, kalkylark, ljud-och videofiler, e-post, kalender och kontakter med dig medan du är på språng. Du kan också ta dina spel med dig och erbjuder ett nytt sätt att njuta av video underhållning.

När det gäller tekniska specifikationer, har UMPC en 7-tums (ca 18 cm) LCD-skärm med en lägsta upplösning på 800x480. Åtkomst sker via pekskärmen, som omfattar ett tangentbord på skärmen. Ovannämnda OS är Windows XP Tablet PC Edition. Och det hela väger bara två pounds eller knappt ett kilo.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.