Vad är en T1-linje?

En T1-linje avser en viss typ av koppar eller fiberoptik telefonlinje som kan överföra mer data än traditionella telefonlinjer. Den T-bärare line , som det ibland kallas, utvecklades av AT T Bell Labs för Nordamerika och Japan.

Twisted koppar telefonlinjer har varit standard i decennier, överföring av tal och data via analoga signaler. I dag är standard långsamt håller på att uppgraderas till fiberoptiska linjer (linjer gjorda av kombinerade glasfiber), men de flesta T1 linjer är fortfarande gjorda av tvinnade koppar. T1-linje skapar ett "rör" som kan blåsa genom större datastreams.

Även om standarden telefonlinjer kan överföra data och tal med en hastighet på omkring 30. 000 bitar per sekund (30 kbps) med ett uppringt modem, en T1-linje kan överföra 1,544 megabit per sekund, eller kan användas att överföra 24 digitaliserat tal kanaler. Därmed kan den användas för telefon i en kommersiell byggnad, till exempel, eller för dataöverföring i ett nätverk, som tillhandahåller tjänster upp till 60 gånger snabbare än ett traditionellt modem. Företag med mer än åtta telefonlinjer kan spara pengar genom att få en särskild T1-linje till en slinga till det driftställe från det lokala telebolaget kontor. Detta kan minska Telekom avgifter och ger snabb tillgång till Internet samtidigt. Verksamheten tas ut för en T1-linje snarare än åtta (eller flera) separata telefonlinjer. Prissättning för T1-linje beror på avståndet mellan loop, eller körsträcka mellan telcom och platsen för verksamheten.

Kostnaden för en T1-linje kan vara dyrt, men priserna sjunker när efterfrågan växer . Internet Service Providers (ISP) kommer att hyra T1 linjer att tillhandahålla tjänster till sitt nätverk av kunder. Andra multiplexade fiberoptiska linjerna omfattar T2 och T3 linjer, som kan överföra upp till 44,736 megabit per sekund. En T3 linje är lika med 28 T1 linjer, och används av större företag med högre uppgifter och krav röst. Mer avancerade T-normer finns också, men inte är i hög användning.

EU använder en annan, kallad oförenligt typ av bärare linjen, E1 och E3. E2 är även tillgänglig men mindre vanliga.

Generellt sett är en T1-linje är inte kostnadseffektivt för enskilda eller bostäder. I det här fallet DSL-eller kabel tjänst är ett bättre val. Små företag och myndigheter-särskilt de som använder ett PBX-kommer att gynnas mest av en särskild T1-linje.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.