Vad är en SERP?

Om du är intresserad av att tjäna pengar på nätet, det är absolut nödvändigt att du förstår vikten av en SERP. Också känd som en sökmotor , en SERP är webbsidan en sökmotor som Google genererar när en användare söker efter en viss term. Den innehåller titlarna på webbsidor som matchar sökfrågan, länkar till dessa sidor, och en kort beskrivning av innehållet på varje sida. En SERP vanligtvis innehåller tre typer av listor: resultat genereras automatiskt av en sökmotor spindel, la resultat av en mänsklig moderator, och betalade listor som ofta reklam för en viss produkt eller tjänst.

Listor som har lagts av sökmotorns spindel kallas ofta organiska resultaten sökmotor eller naturliga sökresultat motor. Sökrobotar är program som surfar på webben och automatiskt indexera sidor enligt fördefinierade kriterier. För att hjälpa sina sidor nå toppen av dessa organiska sökresultat, företag anställer ofta författare och konsulter med erfarenhet av sökmotoroptimering teknik. Även denna strategi kan vara dyrare än att helt enkelt köpa en betald notering i SERP är investeringen ses ofta som en viktig del av att bygga ett framgångsrikt företag på nätet.

Även om sökrobotar är ett mycket effektivt sätt att indexera webbinnehåll, har detta system risken för missbruk. Oetisk webbplats operatörer har varit kända för att skapa webbplatser som ger något användbart innehåll och finns endast att generera reklamintäkter på en SERP. Av detta skäl, listor som har lagts in i sökmotorns katalog av en mänsklig moderator eller redaktör är att föredra av många Internet-användare eftersom dessa resultat är mest sannolikt att vara relevanta för ett visst sökord fråga. Yahoo är den mest kända sökmotor som använder sig av mänskliga moderatorer och redaktörer när du skapar en SERP.

Listor att ett företag har betalat för att ingå i SERP för ett visst sökord fråga är ofta reklam för en produkt eller tjänst. Dessa betalda annonser är det främsta sättet en kommersiell sökmotor kan generera en vinst. Men för att hjälpa användare fatta bättre beslut om vilka resultat som är mest relevant för deras sökning betalade listor separeras från andra listor. I Google, till exempel, är de betalas listor på en SERP visas i ett sidofält den högra kolumnen på sidan. I Yahoo! Är dessa listor som kallas ett Yahoo! Sponsored Search och visas högst upp och längst ner på sidan i en blå låda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.