Vad är en Popover?

En popover är en overlay som omfattar materialet i en webbläsare utan att behöva skapa ett nytt fönster. Popovers också kallas överlägg. Denna programplanering knep är som används mest för annonsering på Internet, även om det finns några andra användningsområden för popovers. En av de frågor med popover annonsen från synvinkel webbanvändare är att dessa annonser ofta inte kan blockeras av programvara för annonsblockering, vilket innebär att användaren tvingas se dem. Detta är naturligtvis just därför Internet-annonsörer som popovers.

popover annons förmodligen inte skulle ha utvecklats om folk inte hade räknat ut hur man kan blockera popup-annonser. Popup-annonser är annonser som öppnas i ett nytt webbläsarfönster och de fungerar med ett manus, vilket innebär att mjukvara kan byggas för att stoppa script innan den startar. Som svar på en brist på reklam exponering tack vare webbanvändare som används popup-blockerare och annonsblockeringsprogram var popover utformats.

I ett klassiskt exempel på en popover, en webbanvändare navigerar till en sida och en ad inträffar över materialet på sidan. Ibland annonsen täcker hela sidan, och ibland bara visas i ett avsnitt. I båda fallen får annonsen kunna stängas med en knapp, eller den kan stanna kvar på sidan tills användaren navigerar bort, eller tills annonsen stänger sig.

Självstängande popover annonser används ofta för att spela animerade annonser, tvingar användaren att sitta igenom annonsen innan han eller hon kan visa materialet på sidan. Popover annonser kan också rulla fram över sidan, så att användaren kan navigera på sidan på ett ofullständigt sätt tills han eller hon klickar på annonsen. Ibland är informationen om de popover annonsen vilseledande, till exempel märkt en knapp "nära" kan faktiskt öppna en annons i ett nytt fönster.

En av de icke-reklam användning av popovers är på platser som kräver abonnemang som betalas. I dessa fall kan användare navigera till en sida och få en glimt av innehållet, men en popover svävar över innehållet, informerar användaren om att han eller hon behöver för att betala för tillgång. Detta verktyg kan användas för att locka söktrafik, komma ögonglober på sidan i hopp om att människor kommer att prenumerera på platsen. Det kringgår också den "prenumeration bara" taggar som vissa sökmotorer använder för att identifiera områden i en lista över sökresultat, eftersom den tillåter användare att landa på en verklig sida snarare än ett abonnemang paygate.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.