Vad är en Outlink?

outlink är HTML-koden på din webbplats som gör det möjligt för besökarna att få tillgång till andra webbplatser. Dessa är ofta helt enkelt kallas länkar. Varje gång folk kan klicka på en länk på en sajt som tar dem någon annanstans, närmare bestämt utanför din webbplats, du har förutsatt en outlink. Det finns en del frågan om värdet av outlinks. Ibland hävdar att de är ett problem, eftersom de tar bort folk från sina webbplatser. Andra, särskilt i sökmotoroptimering (SEO) och innehåll skriver värld, vet att outlinks är en viktig ömsesidig gest.

outlink måste skiljas från en inlink. Den inlink är en hyperlänk på någon annans webbplats som leder människor till din sida /sidor. Detta innebär väsentligen att varje outlink du lämnar på din webbplats är en inlink för någon annan. Ett bra förhållande outlinks och inlinks bidrar till att öka din webbplats profil, men framför allt inlinks till din webbplats bidra till att öka din sida ranking med sökmotorer. Men i många fall, om du inte kommer att innehålla länkar till andra på din sida, de är inte så troligt att förse dig med länkar, så outlink är ett viktigt marknadsföringsverktyg.

Ett sätt att undvika den oro människor permanent lämnar din webbplats genom att följa outlinks är att använda särskilda kodning som öppnar länken i en ny sida. Det här är lite mer komplicerad än den vanliga hyperlänken HTML formel, men det kan vara värt besväret att folk inte har lämnat din sida, och istället bara öppnat ett nytt fönster för att visa outlink.

Din grundläggande länk ser ut så här: wiseGEEK som visar så här: wiseGEEK. En outlink som öppnar en ny sida har tillägg av orden target="_blank" direkt efter webbadress och före utgången diagonala fästet (>). Denna ytterligare kod kan vara en praktisk resurs om du vill hålla folk tittar på dina sidor, utan också hänvisa till andra relaterade webbplatser.

De flesta som vill byta länkar med du gärna göra det, oavsett hur du skriver koden. Det spelar ingen roll för dem om att länken öppnas en ny sida eller helt tar bort folk från din sida. Därför är det vettigt för dina outlinks att öppna nya sidor, eftersom ju längre människor är på din sida, särskilt i innehåll som webbplatser, desto mer sannolikt att de också kommer att titta på och besök någon spindelväv sponsorer som kan bidra till att stödja din sida.

Ett annat skäl att ge outlinks är om du citerar webbmaterial. Du kommer ofta se dem på platser som Wikipedia. De är de vetenskapliga sätt att säkerhetskopiera och referens ditt material, och de också visa att du inte har plagieras. Om du skriver vetenskapliga arbeten och citerar andra personer i längden, anser även en bibliografi med en outlink för någon källa som kan hittas på Internet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.