Vad är en Moofer?

Moofers är personer som är anställda eller driva ett företag utan att behöva gå till ett kontor varje dag. Den moofer eller "mobil ur kontoret arbetstagare tillbringar en stor del av tiden arbetar i andra miljöer. Tack vare bärbara datorer, till smarta telefoner och andra bärbara enheter, uppgifter som hade utföras i ett kontor inställningen kan nu fyllas i nästan alla miljöer.

Den nya miljön distansarbete har blivit normen för många människor. Som ett sätt att minska kostnaderna, många företag väljer idag att de anställda kan arbeta hemifrån. Distansarbetaren förblir i kontakt med medarbetare och chefer via e-post, mobiltelefon, och online-ljud-och videokonferenser. Samtidigt är det möjligt för arbetstagaren att interagera med kunder, leverantörer och andra under arbetsdagen utan att någonsin sätta sin fot i ett kontor.

Det är inte ovanligt att se en moofer njuta av en latte på kafé när du använder en bärbar dator för att läsa e-post och arbeta med olika dokument. Moofers kan finnas avvecklas på parkbänkar när du använder en fjärrkontroll elektronisk anordning för att delta i en webbkonferens. En moofer kan gå genom ett varuhus när du deltar på en ljud-konferenssamtal eller återvända ett samtal till en framtida kund. I korthet kan moofer hittas nästan var som helst.

Inte alla som är klassad som en moofer är anställd av ett företag. Människor som äger sina egna företag gör ofta omfattande användning av mobil kommunikation eftersom de går om processen av växande verksamheten. Andra som arbetar för sig själva, till exempel frilansande konsulter och skribenter, är också mycket troligt att använda bärbara datorer och olika handhållna enheter som ett sätt att be om arbete och kompletta uppdrag utan att vara fastkedjad vid ett skrivbord.

Begreppet moofer har överklagandet på flera nivåer. Först moofing slutar den dagliga uppgiften att pendling till och från en central arbetsplats. Detta sparar tid och även delar för bränsle och underhåll förknippar med att driva ett fordon. Vidare har den moofer att inte delta i kontor politiken eller grupperingar på arbetsplatsen, vilket kan vara ett stort lyft för moral och produktivitet. Slutligen är moofer inte avskräcks från att arbeta på grund av dåligt väder. Allt han behöver är en bekväm plats och någon form av tillgång till ett kommunikationsnät. Detta en faktor skulle kunna spara arbetsgivare en större summa pengar varje år.

Medan han fortfarande ett relativt nytt fenomen, är moofer redan en enorm inverkan på hur människor gör affärer. När fler människor börjar arbeta utanför kontoret, är chansen att mer sofistikerade avlägsna verktyg kommer att utarbetas för att hjälpa moofer vara ännu mer produktiva än i dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.