Vad är en MVNO?

Stora mobiltelefonnäten kommer ofta att ingå avtal med de mindre företagen att andrahandsuthyrning licensierade frekvenser för återförsäljning operatören på en nischmarknad. Det mindre företaget är känt som ett MVNO (Mobile Virtual Network Operator).

Det finns många fördelar ett MVNO kan ge ett mycket större operatören. De MVNO kan anpassa sin produkt för att tillgodose en mycket distinkt segment av marknaden. Till exempel är reklam for Rörlig en MVNO med hjälp av Sprint PCS nätet. Boost mål en ung, hip, gadget-savvy demografiska medan Sprint PCS måste tillgodose en större demografisk. Även Sprint PCS inte har råd att tillgodose mycket specifika målmarknader, kan det indirekt få dessa marknader genom att hyra sitt nät till andra som kan.

Ett nätverk kan också vara underutnyttjade inom vissa områden, särskilt när tekniken växer för att möta snabbare dataöverföring efterfrågan. En MVNO kan ringa in det område av nya tillväxtföretag, hjälper till att fylla nätet med det marknadssegmentet som åtnjuter kör före i utvecklingen, vilket genererar vinst som i slutändan hjälpa till att finansiera tillväxt.

En MVNO ger också mer val för konsumenten med rabatterade eller suppleant serviceplaner. Många pay as you go planer mobiltelefon erbjuds av MVNO. Virgin Mobile, som också använder Sprint PCS nätverk, vänder sig till dem för ung för att äga ett kreditkort, och till dem vars användning är för lågt för att motivera en plan. Net 10 och Tracfone använda Cingular Wireless nätverk som kan ge hybrid planer mobiltelefon. Dessa planer ligger någonstans mellan pay as you go planer och månatliga planer kurs.

En MVNO upprätthåller sin egen prissättning, fakturering och kundservice. När det gäller kunderna, verksamheten är sluten och alla avtal är mellan kunden och MVNO.

De flesta lokala transportörer är MVNO som erbjuder rabatterade priser för service områden som faller inom ett fåtal landsting eller regionala områden. Men en MVNO kan också vara rikstäckande-om det kan vara begränsat till icke-roaming territorium. Därför kan det MVNO täckningskarta vara något glesa jämföras med dess större partner. Kontrollera att MVNO tjänar de områden som du behöver genom att konsultera sin täckning kartor, snarare än sin partner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.