Vad är en MSSP?

Många företag som erbjuder Internet och funktioner i nätverk drar dubbel plikt i dessa dagar. Det är inte längre räcker för att ge tillträde, mer och mer, är företag kräver vissa andra tjänster tillsammans med internet och tillträde till nät. Bland de tjänster som efterfrågas mest är säkerheten, specialitet MSSP.

Ett Internet Service Provider (ISP) kommer av nödvändighet att tillhandahålla vissa säkerhetsåtgärder, som till exempel antivirusprogram, blockerare spam, brandväggar, och till och med Virtual Private Network (VPN). På detta sätt, en ISP blir en MSSP, eller som leverantör säkerhetstjänsten. Tanken är att ansvaret för att skydda Internet och nätverksåtkomst ligger hos leverantören, inte hos användaren. Användare har vanligtvis virus eller spam skydd av sina egna, förstås, men de rutinmässigt kräva sådana grundläggande tjänster från MSSP.

En intressant variant på denna idé är att vissa företag som tidigare endast erbjöd säkerhetstjänster har nu börjat erbjuda ISP tjänster. Med andra ord kan ditt företag tidigare har använt Joe's Internet tjänster för Internet och tillgång till nätverk och Jane's säkerhetstjänster för säkerhetsbehov. På samma sätt som Joe's Internet, tidigare bara en ISP, nu har blivit en MSSP genom att tillhandahålla säkerhetstjänster tillsammans med tillgång till Internet, erbjuder Jane's Security Services nu tillgång till Internet, flyttar från en säkerhet tjänsteleverantör till området för MSSP.

Företag efterfrågan säkerhetstjänster från sin ISP och MSSP som ett sätt att minska kostnaderna. Om du behöver inte köpa ett exemplar av Norton SystemWorks för varje dator i ditt företag, då du eventuellt har sparat själv en hög med pengar. Du fortfarande kan tänkas vilja köpa Norton SystemWorks eller ett liknande program för att skydda mot virus och nätfiske på båda kortsidorna, men du kommer med all sannolikhet har Internet och nätverksåtkomst från ett MSSP som redan föreskriver att säkerhet som en självklarhet. I det här fallet ligger ansvaret för att hinna med de senaste versionerna och uppdateringar av säkerhetsprogram med MSSP.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.