Vad är en Hacker?

Termen hackare /em> har en dubbel betydelse inom området datoranvändning. En hackare kan vara en expert programmerare som skapar komplex mjukvara och hårdvara. Dessa hackare är experter på området för databehandling och har uppnått en viss elit ställning inom sitt område. De andra allmänt kända betydelsen av ordet är någon som bryter sig in i datornät säkerhet för sina egna ändamål.

Medierna har vidmakthållits de mer spännande bibetydelse av ordet hacker med filmer och böcker i ämnet. Filmer som War Games skildrar bryter sig in i Pentagons säkerhetssystem så lik att spela ett dataspel. En film om hacker designa ett mjukvarusystem skulle förmodligen inte göra mycket stora affärer i kassan.

En hackare som som bryter sig in i system i första hand att stjäla betraktas inte som en datorexpert, även om hon kan vara. En hackare inom den professionella världen av datorer betraktas som en professionell dator expert inom sitt område. I den professionella datorvärlden, kan en hackare vara en dator och nätverkssäkerhet expert. Hon kan också vara en mycket skicklig programvara programmerare eller en hårdvara modifier. Den typ av hackare som bryter sig in i bankkonton eller ett företags nätverk existerar, men betydelsen är helt annorlunda än en professionell hacker.

Den stereotypa bilden av en hacker, som porträtteras i media, är en av en skugglik figur, ensam på en dator, stjäla hemligheter och pengar. Denna typ av dataintrång kan ge gåvor, men det kan också medföra stora bötesbelopp och fängelsestraff. Tack till media, är den genomsnittliga personen sannolikt mest bekant med denna definition av en hacker.

Det är sant att databrott ökar, men främst i form av databrott. Folk luras att ge ut sin bank och personuppgifter efter att ha fått falska e-postmeddelanden. Detta är inte dataintrång, eftersom den inte innebär ett försök att bryta sig in i en dators mjukvarusystem.

Det är inte helt svårt att få tillgång till någons e-lösenord. Det finns många webbplatser som påstår sig kunna få tillgång till en avgift. Men dessa platser fungerar vanligtvis genom att skicka falska e-postmeddelanden som ber mottagaren kontrollera lösenord av säkerhetsskäl. Detta är inte verklig dataintrång.

En riktig hackare inom datorsäkerhet är någon anställd att upphöra med all obehörig åtkomst till ett nätverk: s säkerhetssystem. Om någon säger att han är en hacker, är det inte nödvändigtvis en dålig sak. Han kanske kan hjälpa uppgradera datorn istället för att bryta sig in i den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.