Vad är en Favicon?

En favicon är en anpassad ikon i samband med en webbsida eller webbplats som visas bredvid http adress i URL-fönster i en webbläsare. Det favikonen kommer också att ockupera öppna flikar i tab-baserade webbläsare, och kommer att visas bredvid bookmarked länkar. Favicon kombinerar orden "favoriter" och "ikonen. " Microsoft Internet Explorer version 5. 0 infördes möjlighet att visa favicons, följt av andra stora webbläsare. Firefox, Netscape, Opera, Safari och Konquerer är några av de många webbläsare som stöder favicons.

En favicon är så liten att den mäts i pixlar. En pixel är den minsta måttenhet på en datorskärm. Pixlar, som liknar små block, syns tydligt när du tittar på en bildskärm genom ett förstoringsglas.

En favicon är just 16x16 pixlar, 32x32, eller, i fråga om Macintosh-datorer, ibland 64x64 eller större. Utforma en logotyp för en sådan liten duk är ingen lätt uppgift, så det är lättare börja med en större duk och sedan ändra storlek på bilden ned. Eftersom minska en bild kan få den att lösa tydlighet, är det bäst att börja med en duk storlek ca 64x64 pixlar.

En favicon kan utformas i svartvitt, 16 färger, 256 färger eller mer, med hjälp av nästan alla grafikprogram. När konstruktionen minskar och sparat den kan omvandlas till en ikon fil. Inte alla grafiska program spara filer som . ICO -filer, men det finns många grafiska program tillgängliga online som är specifika för. Ico-filer och konvertering. Genom att öppna en. Bmp,. Jpg,. Gif, eller annan bild-fil i ett av dessa program och välja "Spara som" kan du konvertera bilden till rätt. ico format och namn på filen favicon. ico .

favicon kan nu laddas upp till rotkatalogen på din webbplats. Webbläsare kommer att leta efter denna fil och visa den om den konstateras. Bortsett från belastande upp den till webbplatsen bör två rader med enkel kod läggas in i i den webbsida som visas nedan. Ändra "website. com" till din faktiska webbplats namn:

Om en webbplats är bokmärkt i Internet Explorer innan det har en favicon, en ny favicon kanske inte visas. Radera bokmärket, spola webbläsarens cacheminne och starta om webbläsaren. Nu manuellt surfa till hemsidan och du bör se favicon. bokmärke platsen för att lägga till favicon till favoriter .

Även om Internet Explorer krävs att favicon vara en. ico-fil, Firefox, Netscape och andra populära webbläsare kan också visa. gif,. jpg och. png-filer som favicon. Om du använder en typ bildfil än. Ico, bör koden ändras för att återspegla rätt bildtyp. Till exempel, om du använder favicon. png koden skulle lyda: type="image /png" /> i stället type="image /x-icon" /> .

Associera en favicon med en webbplats skapar visuella branding som kan hjälpa en surfare minns din webbplats och dess innehåll med en enkel blick på hans eller hennes bokmärken. Oavsett om en mini logo eller ursprungliga utformning, kommer din favicon återspegla helst något av webbplatsens innehåll, karaktär eller namn. Det finns flera online-företag som kommer att designa en favicon för dig, om du vill. Men för de som har grundläggande datakunskaper, att skapa en favicon är en enkel och rolig uppgift som kan ta allt från några korta minuter till en eftermiddag eller kväll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.