Vad är en C: Drive?

datorer, är verksamma lagringsenheter automatiskt tilldelas en enhetsbeteckning, som börjar med bokstaven A. DOS operativsystem följt enhetsbeteckningen med ett kolon, som i A: . Innan flashminne enheter, bildat datorer diskettenheter för bärbara lagring, så A-och B enhetsbeteckningar har bevarats av systemet som krävs för att dessa anordningar. Detta lämnade C som den första bokstaven tillgängliga för hårddisken. Så det är att hårddisken blev känd som enhet C: .

I dagar efter hårddiskarna var små nog att de inte delades in partitioner, så en enda enhetsbeteckning var allt som krävdes. Operativsystemet var alltid installeras på enhet C: och nästan alla instruktioner för programvara och drivrutiner hänvisade också till enhet C:. Idag är det en annan historia.

Dagens hårddiskar är ofta flera hundra gigabyte, eller ens så mycket som en terabyte, och växande. Generellt datoranvändare upptäcker att dela stora diskar i flera partitioner eller avsnitt är praktiskt för organisationen. I vissa fall är det till krävs i datorns BIOS och /eller operativsystem. För varje extra partition som skapas på enheten, ger systemet en ny, sekventiell enhetsbeteckning som den hanterar som en separat lagringsenhet. Således kan ett "C: drive" i dag bara hänvisa till en mycket liten del av en mycket större disk som hyser flera ytterligare enhetsbokstäver.

Med spridningen av datorerna kom utnyttjande av illvilliga hackare, malware, virus och spionprogram. Enhet C: är det gemensamma målet, eftersom det är standard-enhet för installationen av operativsystemet. Av den anledningen vissa människor med ett öga för säkerhet väljer att skapa en liten enhet C: att ha några DOS verktyg och andra filer, men installera den huvudsakliga operativsystem på D: enheten. Även om detta förvisso inte garanterar frihet från hackare, virus eller skadlig kod, den avskaffas automatiskt dessa hot som inriktar sig på enhet C: som den plats där operativsystemet kommer att hittas.

Innan partitionering en ny hårddisk, kan det vara bra att läsa om de olika strategier som människor använder för att minimera riskerna, organisera data och hantera olika operativsystem och syften. Skapa en enhet C: som drastiskt minskar i storlek och drog sig tillbaka från centrala använda är förmodligen ett bra alternativ. Men spel gjorda för DOS kommer att kräva installation på enhet C:, så om du kommer att använda dessa vara säker på att fördela tillräckligt med utrymme. En del äldre programvarupaket installeras automatiskt till enhet C: oavsett var operativsystemet finns.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.