Vad är eggdrop?

eggdrop är en robot eller bot program som fungerar tillsammans med chatten chef. Tack vare närvaron av eggdrop bot, är det möjligt att utföra sådana uppgifter såsom att upprätthålla en lista med användare, fastställa tidsfrister för att ta bort inaktiva användare från listan, och även föra en förteckning över användare som har förbjudits av någon anledning. Detta program är skrivet i programmeringsspråket C, och anses vara en open source program.

En av de viktigaste funktioner eggdrop är att skydda integriteten i chatten. I själva verket är det ett Internet Relay Chat program som utvecklats för att fungera inom en UNIX-eller Linux-miljö. Den eggdrop sitter tyst i bakgrunden och inte skrida till handling om inte någon typ av externa försök till ingripanden i chatten äger rum. Till exempel är det eggdrop, i egenskap av en IRC-bot, som hindrar personer från att logga in i chatten om de inte har insett inloggningsuppgifter.

Det är lite mer till eggdrop än övervakning av inloggningsuppgifter och upprätthålla förteckningar över godkända och förbjudna användare. Det eggdrop kan också förhindra kanal översvämningar att sätta begränsningar på antalet användare som kan vara aktiva i chatten vid varje given tidpunkt, samt avvisa varje försök till inträde använda olagliga referenser. Egentligen är det möjligt att installera flera eggdrops på ett givet system och få dem samordna olika behandling och funktioner skydd, att skapa ett litet nätverk inom större nätverk som ibland kallas ett botnet.

Innan du installerar en eggdrop är det viktigt att se till att IRC-nätverket närvarande körs kommer att möjliggöra installation av bot-program. När detta är kontrollerat, är det nödvändigt att installera Tool Command Language eller TCL innan du försöker att köra en eggdrop. När TCL är på plats är det möjligt att sammanställa och köra eggdrop eller serie av eggdrops i botnet ansökan.

bildades ursprungligen 1993 av Robey Pointer är eggdrop fortfarande är i allmänt bruk i dag. Under årens lopp har bot förfinats och förblir ett effektivt verktyg med alla de största IRC-nätverk. Eftersom eggdrop är ett open source program är det fritt distribueras och används flitigt världen över.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.