Vad är eSATA?

Extern Serial Advanced Technology Attachment eller eSATA är ett externt gränssnitt för SATA teknik. Den konkurrerar med FireWire 400 och Universal Serial Bus (USB) 2. 0 för snabb dataöverföring hastigheter för externa lagringsenheter.

SATA ersättas ATA gamla tekniken som nästa generations interna buss gränssnitt för hårddiskar. SATA gränssnittet är mer rationella än ATA och ger seriell arkitektur för högre hastighet än de äldre parallella tekniken. SATA-kablar är smala och kan vara upp till tre meter (1 meter) i längd, medan parallella kablar är mycket bredare och begränsade till en längd av 18 inches (45. 7 cm). Med eSATA, expanderar snabbt SATA till att omfatta yttre lagringslösningar.

Medan eSATA når överföringshastigheter trippel de USB 2. 0 och FireWire 400, har den en nackdel. eSATA kräver sin egen strömuttag, till skillnad från de ovan nämnda gränssnitt. Men det är ett utmärkt val för extern disk lagring. Till skillnad från USB-och FireWire-gränssnitt, eSATA behöver inte översätta data mellan gränssnittet och datorn. Detta ökar dataöverföringshastigheter, samtidigt som du sparar resurser dator processor och eliminerar behovet av en extra avlasta chip.

För bärbara moderkort som inte har en eSATA-kontakt, en Peripheral Component Interconnect (PCI) kort kan köpas och installeras i en ledig PCI-kortplats som ger en eSATA-gränssnitt. Bärbara datorer kan använda en extern eSATA som görs för PCMCIA, PC Card eller ExpressCard-kortplats, beroende på den bärbara modellen. eSATA möjliggör användning av snabb SATA-enheter för extern disk array, inte bara expanderar värdefulla lagring fastigheter, men också så man snabb bärbar lagringsenhet. eSATA: s hot-swap är att ta diskarna från arbete till hemmet, eller från en dator till en annan, en kick. Administratörer, Techs IT, reklam och chefer marknadsföring, och även spelare kommer att finna denna nytta.

SATA har olika standarder, med äldre hårdvara stödja den ursprungliga standarden enbart. Med varje ny SATA iteration, hastighet ökar. Original SATA eller SATA/150, har en dataöverföringshastighet på 150 megabyte per sekund (MB /s). SATA II eller SATA/3Gbs fördubblades hastigheten till 300 MB /s eller ca 3 GB /s. Detta är också ibland kallas SATA/300. Vissa källor rapporterar SATA/600 kommer att finnas tillgänglig 2007.

När man köper en eSATA-kontroller eller buss-kort, se den stöder SATA standard som krävs av din SATA-hårddisk (s). Hårdvara som stödjer nyare standarder brukar bakåtkompatibel med äldre utrustning, men det omvända inte håller. En eSATA controller gjorts för SATA/150, till exempel, inte kommer att kunna stödja den snabbare överföringshastigheter en SATA/300 hårddisk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.