Vad är distansarbete?

Det skulle vara säkert att säga att nästan alla som pendlar fram och tillbaka till arbetet varje dag skulle mycket hellre helt enkelt göra sitt arbete hemma. Idag promenad från sovrummet till en tele-enhet i ett hemmakontor är nu faktiskt ganska vanligt, och är just konceptet bakom distansarbete. Framväxten av persondatorer, bärbara datorer, har ficka kommunikation enheter, som mobiltelefoner och handdatorer, samt den gränslösa Internet, tagit många arbetstagare utanför kontoret eller fabriken, ger dem möjlighet att arbeta på distans, i huvudsak, att arbeta hemifrån, eller att arbeta från en kunds anläggning, på ett plan, eller på stranden eller golfbanan.

Med distansarbete, anställda har flexibilitet och en mindre stressig livsstil. Dessutom är familjeliv en distansarbetare mindre störningar, medan det arbete som tilldelats fortfarande blir gjort, i många fall mycket mer effektivt. Distansarbete möjliggör också för lite mer flexibilitet när det gäller till exempel beställningsarbete är berörda. En distansarbetare är ibland gratis att använda teleteknik på hans eller hennes förfogande för att fortsätta med en etablerad arbetsrutin samtidigt kanske plocka upp och arbeten som kräver något faktiskt ansikte mot ansikte kontakt med en arbetsgivare. Detta blir lite av ett problem, men om distansarbete utrustningen har tillhandahållits av arbetsgivaren, ett ganska vanligt förfarande.

Man har beräknat att antalet anställda som åtnjuter fördelarna med distansarbete har ökat flera hundra gånger på bara de senaste tio åren. Många arbetare använder teleteknik för att göra alla sina tilldelade arbete, och aldrig ens se till huvudkontoret eller, i vissa fall måste rapportera till ett regionalt kontor men en eller två gånger i månaden. Vissa distansarbetare krävs för att bibehålla en särskild hemmakontor på deras bostadsort. Därmed sparar en arbetsgivare bekostnad av ett separat arbete kontor. Med direkt-insättning är ännu löner skickas direkt till den anställdes bankkonto, med paystubs tillgänglig för anställda på nätet.

Det finns tydligen en del kontrovers över vad skillnaden är mellan distansarbete och distansarbete. Distansarbete definieras ofta som telekommunikationsteknik gör det möjligt för arbetstagare att använda denna teknik för att utföra tilldelade arbetsuppgifter på distans, i stället för på byggplatsen. Distansarbete, å andra sidan, beskrivs som tillåter hem-baserade informations-och kommunikationssystem för att ersätta en arbetstagare pendlar till en annan arbetsplats. En anställd blir därmed en telecommuter. Även distansarbete verkar det vanligare term, ord och fraser som e-arbete, fjärr arbetstagaren, och arbetar på distans: alla i huvudsak distansarbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.