Vad är bloggar?

Om du har surfar på webben för det gångna året eller fem, du har säkert hört talas om "bloggar" eller webbloggar. Dessa personliga Internet tidskrifter har tagit internet med storm. Uppdateras ofta och skriven i en personlig ton, är en blogg en dagbok eller journal där författaren eller "bloggare" kommer att skriva sina kommentarer till världen eller tillhandahålla länkar till användbara webbplatser. Olika bloggare skriver om olika teman, ungefär som en tidning kolumnist men utan specialutbildning nödvändig.

Den första bloggen sägs också ha varit den första webbplats 1992. Bloggar egentligen inte börja ta bort förrän slutet av nittiotalet, dock, och de ökat i popularitet efter 2000. Tidiga bloggar var oftast listor med rekommenderade länkar med några kommentarer. Sedan dess har de utvecklats till något annat. Nu alla som anse sig vara en författare, och även vissa människor som inte har en blogg på Internet. Tack vare enkel att använda program och webbplatser, den tekniskt mest ifrågasatt person kan få en blogg på nätet. Detta är inte en dålig sak, eftersom det finns något där ute för alla.

För en del bloggar är strikt fåfänga projekten eftersom de ströva på sina dagliga observationer till familj och vänner. För andra bloggar få en djupare mening. Bloggar kan användas för att göra politiska uttalanden, marknadsföra produkter, ge forskningsinformation och ge handledning. Om det finns ett ämne som intresserar dig, det finns en god chans någons skriva en blogg om det.

Allas hoppa på blogging tåget. Bloggar skrivna av politiker, musiker, författare, idrottsmän, newscasters och andra kända uppgifter har blivit upptäckt. På grund av detta har bloggar också varit centrum för kontroverser. Eftersom man kan skriva om något i en blogg, klagomål om andra är vardagsmat. I många bloggar, namn heter. Det har också funnits problem med medarbetare skriver om sin arbetsplats i bloggar och få sparken. Även om du kan skriva vad du vill i en blogg, du är inte undantagna från återverkningar. Den som gör ett kontroversiellt uttalande hade bäst vara väl förberedd för att backa upp det.

Bloggar har blivit så mainstream att ordet "blogg" var Merriam-Webster's ord år 2004. Det har blivit ännu en kategori på populära TV-tävling, Jeopardy. Familjer nu använda bloggar för att hålla kontakten och lärare tilldela bloggar som skrivuppgifter. Tidskriften Newsweek rekommenderar till och med några anmärkningsvärda bloggar varje vecka till sina läsare.

Det verkar som att bloggande är här för att stanna. Om du har betraktas som en blogg, kommer du bli glad att få veta att många tjänster gör skapa din egen blogg så enkelt som att skriva och klicka. Varför inte starta en egen blogg?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.