Vad är bloatware?

Ibland kallat elephantware är bloatware allmänt kända för att hänvisa till program som tar upp en stor mängd utrymme på en hårddisk, men används sällan eller inte alls av de typiska användaren. I grunden är idén att den extra programvaran tar upp plats på hårddisken som kan användas till mer produktiva tillämpningar, vilket gör enheten till vara överbelastad eller gaser med relativt onyttig filer och program. I allmänhet är bloatware stuvat in med funktioner i program som används regelbundet, vilket gör det svårt för den genomsnittlige användaren att ta bort extramaterial från hårddisken utan att påverka funktionen av den önskvärda funktioner.

En av de frågor att försöka avgöra vad som utgör mjukvaran är uppsvälld att dessa extra funktioner kan ha ingen överklaga till en sektor av den marknad, men är mycket attraktiv för en annan sektor. Alltså vad en del anser bloatware är mycket uppskattad och regelbundet används av andra. Detta gör att definiera bloatware från en konsument möjlighet subjektiva.

För att hitta en gyllene medelväg har vissa programvarutillverkare valt att strukturera program på ett sätt som gör det möjligt för slutanvändaren att inte installera extra funktioner när första lastning programmet. Alla viktiga filer och protokoll som krävs för att driva grunderna i ansökan ingår i en största segment installationsprocessen. Dessa extrafunktioner, som ibland kallas plug-ins, kan kringgås och inte installerat om konsumenten inte ser ett behov av dessa funktioner. Till en examen, har bidragit till att blidka kritiker som hävdar att programvarutillverkare avsiktligt belastningen extra funktioner på nyare versioner av äldre program när de centrala funktionerna är desamma som tidigare.

Fördelen med att hantera förekomsten av bloatware genom att skapa plug-ins är att om slutanvändaren avgör vid en senare tidpunkt att ett visst extra funktionen är önskvärd, han eller hon helt enkelt laddar programvaran skiva kräver upp plug-in som önskas och lägger till filer som sparats på hårddisken. Det bör dock noteras att utformningen av vissa program kräver att slutanvändaren skriva över hela programmet för att lägga till plug-ins från disken. Även om detta kan ta lite extra tid, många anser att denna strategi fortfarande vara att föredra framför att behöva ladda tilläggen för att njuta av centrala funktioner i programmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.