Vad är VXML?

VXML eller röst XML, är ett slags programmeringsspråk som hjälper datorer och andra enheter fungerar genom telefonlinjer. VXML är en del av en Extensible Markup Language in. Det ger mycket av den riktning för fast telefon och celler telefonerna, inklusive röstkommando och röstprompt system.

Extensible Markup Language, eller XML, är en slags kodning konvention för att utveckla olika typer av applikationer. En liknande markup language, HTML används för att skapa webbsidor. Liksom HTML använder Voice XML-språk "webbläsare" för att läsa kod som programmerare skriva i den.

Med Voice XML, en hel del av koden som går till en webbläsare får vara som röstkommunikation. När du lyssnar på en personlig röst assistent, en automatisk telefontjänst, de ord som de säger kan ha programmerats i en VXML kod modul. VXML hjälper också tjänsten att tolka vad du säger, och bemöta det på lämpligt sätt.

Voice XML-kod ofta går genom det allmänna telenätet eller allmänna telenätet, för att alla fasta och cell kunder telefonen att använda applikationer som byggs med den. Många av dessa program hanterar service telefonen kund för ett antal olika företag. Fler och fler företag inom alla branscher förlitar sig på dessa typer av applikationer att interagera med sina kunder.

Voice XML och andra XML-språk, tillsammans med HTML, är en del av en uppsättning av språk som utvecklats av W3C , eller World Wide Web Consortium. W3C är en organisation som bidrar till att ge normer för alla typer av kodning, för att hjälpa det internationella samfundet av utvecklare för att undvika problem till följd av mångfalden i kodning och programmering stilar. W3C är aktiv i att främja användningen av XML typ språk, däribland VXML. Det gör en hel del arbete bakom kulisserna för att erbjuda modern funktionalitet till IT-området för webbläsaren inställningar.

Även om Voice XML-språket är standardiserat, företag använder ett brett spektrum av webbläsare för att få tillgång till en VXML plattform. W3C fortsätter att komma ut med versioner av Voice XML för användning i dessa kanaler. Utöver vad som erbjuds för närvarande, större telekom-aktörerna erkänna den stora potentialen i röstkommandot och andra VXML teknik, för ännu fler funktioner i framtiden. Andra oberoende ideell grupper hjälpa till att spåra tillväxten i telefon automatisering och hitta sätt att göra den mer effektiv och ändamålsenlig med den nyaste tekniken på marknaden. Alla företag med behov av ytterligare kundkommunikation kan titta på en mängd olika VXML baserade tjänster och produkter för att inrätta ett mer robust telekom närvaro för kunder överallt i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.