Vad är VRRP?

Virtual Redundans Protocol (VRRP) är ett sätt att se till att överföringar inte gå vilse i transmission. Det bästa med den är att den kräver mycket lite extra utrustning.

Huvudfokus i VRRP är information som överförs via ett lokalt nätverk (LAN). Traditionellt har sådana uppgifter överföringar som har gjorts med hjälp av en router. I god tradition i den amerikanska federala regeringen är det en bra politik att erbjuda redundanta system för överföring. Med andra ord använder en backup router att se till att dataöverföringen går igenom.

Ett sätt att se till att denna backup fungerar på ett nätverk är att använda Internet. Alla routrar som deltar i dataöverföring bunden till en virtuell Internet Protocol (IP) adress. När det gäller VRRP dock är det inte bara en router som är en backup, utan är bara en router befälhavaren, och allt det andra är säkerhetskopior.

Detta system är möjligt eftersom varje router är kopplad till den virtuella IP-adress via VRRP. Om befälhavaren routern misslyckas, då en av en de andra routrar bli mästare. Oavsett vilken man antar den virtuella IP-adress första är den nya mästaren. Om detta befälhavaren misslyckas, då en annan av de anslutna routrar tar befälhavaren uppgifter.

Ju fler routrar som är anslutna till nätverket, desto fler möjligheter nätet har att skydda dataöverföringen. Om varenda router i nätverket kedja misslyckas, då problemen i samband med att ett misslyckande är förmodligen större än förlusten av data överförs. Sådana katastrofala misslyckande är inte troligt dock. Vad som är mycket mer sannolikt är det fel på en router, som ersätts med en annan via VRRP.

VRRP är en generisk standard anslutningsmöjligheter. Vissa datasystem jättar har egna liknande system. Cisco Systems har Hot Standby Router Protocol (HSRP). Digital Equipment Corporation har IP Standby Protocol (IPSTB). Dessa förkortningar finns olika sätt att säga samma sak. De är båda VRRP.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.