Vad är TCP / IP?

Anslutning till Internet dessa dagar har blivit så lätt och användarvänlig att vi tenderar att glömma bort de tekniska aspekterna av saker som sida belastningar och nedladdningar av filer. Sådan verksamhet fortfarande ske, även om den genomsnittliga användaren inte ge dem en tanke.

Ett sådant förbisedd serie av åtgärder är TCP /IP. Detta används ofta men lite förstod serie av åtgärder står för Transmission Control Protocol /Internet Protocol. TCP /IP är kombinationen av de två och beskriver uppsättning protokoll som gör att värdar att ansluta till Internet. I verkligheten, TCP /IP är en kombination av fler än de två protokollen, men TCP och IP delar av TCP /IP är den viktigaste och den enda som blir en del av den förkortning som beskriver den berörda verksamheten.

TCP /IP inte händer bara. Det är en aktiv process, en uppsättning av ständig kommunikation mellan privata datorer och servrar på Internet. När en dator försök att logga in på Internet, att datorns TCP /IP-operationer sända en serie av signaler till Internet-servrar letar efter en anslutning. I nästan alla fall är tillgång framgångsrik. Vissa undantag skulle hålla tillträde från beviljas, men dessa undantag är sällsynta.

De två lager TCP /IP definieras i separata stavat ut versioner. Transmission Control Protocol är det översta lagret, den som konverterar meddelanden eller filer till datapaket som överförs via nätet anslutning till måldatorn och sedan ihop igen i meddelanden eller filer som kan läsas av destination användaren. Den lägre skikt av TCP /IP, Internet Protocol, ger den sändande operationen, konfigurera anslutningen adress så att informationen kommer till rätt ställe. IP skulle kunna fungera utan TCP, även om det skulle vara sysslolös, men det omvända är inte möjligt.

Trots mycket tydliga förekomsten av ordet Internet i stavade ut version av TCP /IP, den uppsättning protokoll kan användas för internt bruk också. Intranät använda TCP /IP-protokoll för att skapa ett nätverk inom företagets dator ram. Ingen utanför sammanhang utvecklar, men kopplingar görs mellan företagets servrar och /eller stordatorer och enskilda datorer. Denna typ av anslutning imiterar anslutning funktionalitet i TCP /IP som används för Internet-anslutningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.