Vad är Super 3G?

Super 3G är en trådlös nätverksanslutning standard för mobiltelefoner som kan erbjuda trådlöst nedlänk farten så hög som 100 megabit per sekund (Mbps). Super 3G är ofta även kallad High-Speed Downlink Packet Access (HSDPA) .

Super 3G är nästa steg i utvecklingen av det befintliga 3G-standarden. 3G syftar på den tredje generationens teknik för mobil kommunikation och lovar ökad bandbredd-384 kilobyte per sekund (kbps) för en stillastående eller långsamt enhet, 128 kbps i ett fordon i rörelse, och 2 Mbit /s för fasta applikationer. Det fungerar över trådlösa gränssnitt som GSM, CDMA och TDMA.

För närvarande tillåter 3G-tekniken användare att ladda ner och spara videor och musik, video-konferens, ta och skicka bilder, spela spel, och tillgång läge -baserade tjänster. Super 3G är ett svar på behovet av högre bandbredd över radiospektrum. Super 3G har även stora möjligheter för framtida tjänster. Många tror att det kommer att vara avgörande för framgången för mobil-tv och video, som för närvarande testas av mobiltelefon leverantören O2. Det gör också att mobiloperatörerna att erbjuda snabb tillgång till Internet som konkurrenter fasta kommunikation.

Super 3G har tagits upp av 3G Partnership Project (3GPP), ett konsortium med mer än 200 mobiltelefoner säljare och operatörer. Den ursprungliga studien var uppfunnen av 26 medlemmar i 3GPP, inklusive Alcatel, NTT DoCoMo, Cingular Wireless, Lucent, Nokia, Motorola, Nortel, Siemens, Qualcomm, T-Mobile, Ericsson och Vodafone. Alla medlemmar i 3GPP arbetade tillsammans för att ytterligare utveckla begreppet Super 3G. En 3GPP talesman har sagt att specifikationer för Super 3G kan vara klart redan i juni 2007.

O2 testade Super 3G under 2005 och planerar ett kommersiellt försök i Storbritannien, Irland och Tyskland i slutet av 2006. Super 3G kommer inledningsvis att finnas i hotspot områden i London, och företaget kommer att bygga därifrån. I andra demos, har Nortel kunnat uppnå hastigheter på 1,4 Mbit /s från en rörlig enhet.

Förutom en Super 3G-nät, förbrukaren måste äga en Super 3G-kompatibel telefon. Få sådana telefoner finns för närvarande. Dessa inkluderar HTC TyTN smartphone, Motorola RAZR MAXX, BenQ EF91, och O2 XDA Trion handdator.

Vissa experter dock ifrågasätta om Super 3G. NTT DoCoMo har testat allt-Internet-leverantören bygger 4G-standard sedan 1998. Detta kan erbjuda hastigheter upp till 200 Mbps och sägs vara ett mer kostnadseffektivt, med hög hastighet alternativ till Super 3G.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.