Vad är Spam?

Spam är oönskad e-post som skickas inom ramen för reklam en produkt eller tjänst, oftast till en potentiell kund som inte har någon anknytning till bolaget alls. Dess fysiska värld motsvarande är skräppost som kommer oombedd i mottagarnas brevlådor. Spam anses vara en stor störning av många i datorn världen och kan till och med vara skadliga.

I vissa fall, e-post förklädd spam kan faktiskt vara skadlig natur och inte avsedd att marknadsföra en produkt eller tjänst alls. I dessa fall, avsändare finna ett sätt att göra e-post ser ut som spam i hopp om att mottagarna besöka en webbplats, där virus kan laddas ned på sina datorer. Även om inte sant spam, oönskad e-post gör illvilliga avsikter svårare att hitta.

Det mest skadliga typen av sann spam kan vara att som hämtar spyware eller adware på en användares dator. I dessa fall, e-post kan användare till en viss plats där denna programvara hämtas. Därefter kan programvaran orsaka fel eller pop up meddelanden som ser väldigt officiell varning användare de behöver köpa en viss produkt för att rensa upp sina datorer.

På grund av de problem som spam har orsakat, har många länder försökt att reglera spam och hålla ansvariga företag som skickar det. I vissa fall har stött på konstitutionella utmaningar, särskilt i USA. På grund av yttrandefriheten frågor, att kriminalisera spam blir problematiskt och många lagar har återkallats.

Därför förståelse skulle det konstitutionella utmaningar förbjuda spam helt, har den amerikanska kongressen antagit lagstiftning som reglerar användningen av skräppost. Vissa saker måste finnas i alla oönskade e-postmeddelanden som: en möjlighet att låta mottagarna att tas bort från sändlistan, en fysisk adress och telefonnummer för företaget, och andra saker. Sändningen av pornografiska bilder är också begränsad. Varje överträdelse kan kosta $ 11,000 amerikanska dollar (USD), vilket gör det ett mycket dyrt sätt för företag att annonsera.

Problemet många springa in som reglerar skräppost är att den inte kan ha sitt ursprung inom gränser reglera landet . Därför, hitta kränker, känd som spammare, blir nästan omöjligt och åtala dem blir ännu mer problematisk. Många kan inte vara spårbar och de som får i länder där det finns få, eller inga, anti-spam lagar. Därför måste alla lagar förbli endast en begränsad effekt i bästa fall.

För att motverka ineffektivitet anti-spam lagar får det bästa alternativet vara en e-post system som filtrerar uppfattas skräppost. Vanligtvis är detta skickas till en särskild mapp i e-postprogram. Detta innebär dock inte helt skydda användaren eftersom de flesta anti-spam-programvara kan av misstag filtrera bort giltig e-post. Därför måste användarna kontrollera fortfarande e-post som filtreras för att se till att de inte förlorar någon legitim e-post.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.