Vad är SDSL?

SDSL (Symmetrisk Digital Subscriber Line) är snabb tillgång till Internet tjänst med matchande uppströms och nedströms dataöverföringshastigheter. Det är, kan data sändas till Internet från klientdatorn eller mottagits från Internet med samma bandbredd tillgänglighet i båda riktningarna. Normalt är DSL-tjänst asymmetriska (ADSL), med huvuddelen av bandbredd reserverade för att ta emot data, inte skicka det.

SDSL används normalt av företag med en webbnärvaro, VPN, extranät eller behov intranät. I dessa fall klient-server kan krävas för att ladda upp stora strömmar av data till Internet regelbundet. ADSL skulle vara långsam och otillräcklig för detta ändamål, eftersom den tillgängliga bandbredden för uppladdning är normalt mindre än 1 megabit per sekund (Mbps). SDSL bandbredd kan vara så hög som 7 Mbps i båda riktningarna.

En Internet som erbjuder tjänster SDSL kan erbjuda olika kvaliteter för olika priser. Ju snabbare datahastighet, desto dyrare tjänsten. Vanligtvis är långsiktiga kontrakt som krävs för SDSL service oberoende av det valda betyget.

SDSL använder en digital frekvens passerar befintliga koppar telefoner linjer för att skicka och ta emot data. När du använder telefonlinje för SDSL service, telefon och fax på den linjen måste avbrytas. Därför en särskild andra, eller ytterligare, är linje behövs för SDSL service. Detta skiljer sig från ADSL, som "ger utrymme" för både vanliga analoga telefonapparater och den digitala signalen, så att man kan tala i telefon eller använda en fax samtidigt online.

SDSL tjänst är en "alltid om "tjänst, vilket innebär att datorn aktivt är ansluten till Internet när startas. Om datorn alltid är på, kommer Internet-anslutningen kontinuerligt aktiv.

SDSL tjänst kräver en SDSL-modem, normalt tillhandahålls av Internet-leverantör, och SDSL utrustning är ofta äganderätt. Den SDSL-modem kommer sannolikt att kräva samma leverantörer utrustning i LAN, eller gemensamma DSL-kretsar.

Förutom företagen kan SDSL tjäna också individer som kräver hög upload hastigheter. Delade nät, till exempel, har blivit mycket populärt, och med den behovet av att lägga upp program och filer-ofta extremt stora filer. SDSL är ett bra val för tunga delade nät, så länge användaren har en andra telefonlinje att avsätta för tjänsten eller väljer att avbryta telefonitjänster samtidigt online.

SDSL är inte tillgänglig i alla områden och hastigheterna kan variera beroende på din fysiska avståndet från lokala knutpunkter. SDSL service är också dyrare än ADSL, men väl värt skillnaden för de med krävande uppströms behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.