Vad är SAS?

SAS, eller statistisk analys System, är en samling av applikationer som är grupperad och erbjuds av SAS Institute. Insamlingen av programvara som rutinmässigt ingår i SAS-systemet gör det möjligt för slutanvändaren att utföra en rad uppgifter som täcker nästan alla aspekter av företagsekonomi och funktion. I huvudsak är SAS-systemet en en strategi stop shopping för att få alla de program som behövs under en enkel paraply.

programvara som ingår i den typiska SAS-systemet tillhandahåller verktyg för alla typer av projekt och dagliga uppgifter. Skriva rapporter och skapa grafik är lätta att använda de verktyg som erbjuds. Forskning och projektledning stöd programvara för att skapa både operativt och marknadsföringsstrategier. Verktyg som möjliggör snabb och effektiv datainmatning och hämtning gör det möjligt att samla in statistik eller andra uppgifter för rapporter i ingen tid alls. SAS Systemet innehåller vanligtvis komponenter som stöd i avdelningens funktioner som sträcker sig från informationssystem stöd till mänskliga resurser och till och med kund protokoll vård.

Bakom funktion på SAS-systemet är definitionen av serie kommandon som kan data lagras som tabeller i systemet. Uppgifterna kan hämtas och användas av något av de program som ingår i systemet som framför allt skapa en central lagringsplats för data som kan användas av vem som helst med rätt inloggningsuppgifter. Via de protokoll i samband med inloggning kontroll, kan enskilda användare ges tillträde till vissa tabeller medan nekas tillträde till andra tabeller.

Ursprunget till SAS-systemet kan spåras tillbaka till 1966. Ursprungligen tänkt av Anthony J. Barr, var konceptet baseras på användningen av algebraiska formler för att översätta rådata till användbara former. Barr fortsatt att förfina processen via 1968. Under detta år började Barr arbeta med James Goodnight att utöka ram som skapats av Barr. Inledningsvis används inom den akademiska världen, började tanken på SAS att gå över till näringslivet i början av 1970-talet. Under samma period gick andra personer i samverkan och en förstärkning av systemet fortsatt. År 1976, SAS Institute, gavs Inc skapades, vilket gör systemet tillgängliga. Denna åtgärd var just i tid för att låta SAS gå i spetsen för lanseringen av den första stationära datorer som används i näringslivet, och bidragit till att SAS affärslösningar ett alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.