Vad är QR-koden?

Datorer är omfattande, med många saker att vara datoriserat, även saker som vi normalt inte tänker på som är datoriserade. Dessa datorer, stora som små, gör arbetstillfällen små och stora, drivs med varierande komplexitet koder. En sådan kod är QR Code. Tanke på bristen på fantasi folk som namn datorprogram, är det kanske ingen överraskning att QR Code står för något mer intressant än Quick Response Code. Sådana nummer finns i dag körs tusentals olika saker, från bilar till kameratelefoner.

Trots sina många användningsområden är QR Code en vanlig gammal matris kod. Den är begränsad till två dimensioner, så att du inte kan se en verklig bild av det. QR Code är tillverkad med avsikt att avkoda den med mycket hög hastighet, så den tredje dimensionen inte ansågs vara nödvändigt. Det är också en relativt ny kod, har skapats i 1994, i Japan. Det landet, förresten fortfarande ser den vanligaste användningen av QR-koden, även om mycket av vad QR Code befogenheter exporteras till resten av världen.

QR Code skapades som ett steg upp från en streckkod. QR-koden innehåller data i både vertikal och horisontell riktning, medan en streckkod har endast en riktning av data, vanligtvis den lodräta en. QR Code kan även motsvarande inneha mer information. QR Code är lättsmält genom att skanna utrustning, och eftersom det kan få dubbelt så mycket data som streckkod, kan det öka effektiviteten av dessa scanning.

En närmare analys visar att QR Code kan hantera alfanumeriska tecken, symbol, binärt, och andra typer av kod. QR-koden kan lagra upp till 7. 089 tecken i en enda symbol. Det är numerisk bara, naturligtvis. Gränsen för alfanumeriska tecken i en QR Code symbol är en respektabel 4. 296. Förutom att vara tyngre än binär kod är QR Code också mycket mindre, som visar Moores lag på jobbet. QR-koden har också en felkorrigering kapacitet, där data kan föras tillbaka till full liv även om symbolen har kastats i papperskorgen. Alla dessa funktioner gör QR Code vida överlägsen streckkod.

Kamera tillverkare av mobiltelefoner i Japan har börjat med QR Code behandlingen programvara i sina produkter, vilket gör det mycket lättare för användarna att lagra och hämta data-och mer av det. QR Code har övergått till annan, icke traditionella medier också, bland annat visitkort och tidskrifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.