Vad är Pathing?

Kallas ibland för väg kontroll, Pathing är en strategi för samarbete i nätverk som är inriktad på att bedöma bästa sättet att tillgodose behoven hos en viss lagring nätverk. Denna unika metod för ett lagringsnätverk är nödvändig eftersom behoven skiljer sig från dem i ett meddelande nätverk. Genom att skapa ett för att olika kommunikationsprotokoll och hantera dessa protokoll effektivt bidrar Pathing att undvika händelser som kan skada eller krympling nätet.

Ett av de sätt som Pathing hjälper till att skydda lagringsnätverk är att stänga fönstret för en återhämtning från nät fel. Ett standardmeddelande nätverket är vanligtvis konfigurerat så att återhämta sig inom en minut eller två. En återhämtning tiden för denna tid är inte acceptabelt i ett nätverk lagringsmiljö. Korrekt Pathing strategier bidra till att minska klyftan och göra tillfrisknande möjligt inom några sekunder istället för minuter.

Effektiv Pathing hjälper också till att minska risken för en total systemkrasch. Till en examen, beror detta på den snabba återhämtningen. Gör dock effektivt Pathing också använda uppsägningar som ständigt springa och ge ett skyddsnät för olika komponenter och program på nätet. Som en följd av funktioner som kan avbrytas under återhämtningen kan fortsätta fungerar korrekt.

Processen för Pathing har blivit allt viktigare sedan början av det 21-talet. Allt eftersom mer data är inrymt i Storage Area Networks samt Network Attached Storage alternativ, behovet av att definiera vägar med största möjliga effektivitet och noggrannhet har blivit uppenbar. Delvis beror detta inte bara ökade krav på datalagring, utan också för äldre metoder vanligen anses en ett om ett förhållande mellan en dator och ett lagringsmedium. I dagens värld där nätverk kan innebära att lokala och fjärranslutna platser och ett urval av enheter att ansluta till nätverket, är den äldre metoden inte längre är genomförbart i de flesta situationer. Pathing, däremot, erbjuder en plattform som enkelt kan utökas när behov uppstår.

Deltagande i Pathing är inte en uppgift som nybörjare ska försöka. Professionals som är skolad i systemfunktioner, maskinvara och programvara, och andra aspekter av lagring nätet i en bättre position att kartlägga Pathing och verkställa de protokoll som behövs för att hålla nätet på rätt sätt. Av detta skäl rekommenderas att alltid konsultera en tekniker innan du försöker göra några Pathing ändringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.