Vad är Pascal?

utvecklad i 1970, av Niklaus Wirth, är Pascal en dator programmeringsspråk. Pascal är ett imperativt språk som anses vara ett alternativ för strukturerad programmering. Språket ursprungliga syfte var att hjälpa till i undervisningen strukturerad programmering koncept till högskolestudenter. I själva verket har lärare som är anställda det som en inledande programmeringsspråk i många år. Fast det skapades årtionden sedan, versioner av språket är fortfarande i bruk i dag, i utbildnings-och sektorer mjukvaruutveckling.

Pascal fick sitt namn för att hedra Blaise Pascal. Pascal, en fransk matematiker och fysiker, bidragit till att bana dator utveckling. Han krediteras med att utforma den första aritmetiska maskinen i 1641, ofta som den första förfader till moderna datorer. Han var också en religiös filosof.

Vid utvecklingen av Pascal, Niklaus Wirth bygger språket på ALGOL. ALGOL är en dator programmeringsspråk som utvecklades under 1960. Mr Wirth konstruerade Pascal två primära mål i åtanke. Först var det hans avsikt att tillhandahålla ett språk bra för undervisning programmering systematiskt med tydlig, grundläggande begrepp. För det andra skapade han språket att tillgodose tillförlitlig och effektivt genomförande, i syfte att fylla luckorna andra språk datorprogrammering tillgänglig vid den tidpunkten.

Pascal överträffade Mr Wirth ursprungliga mål. Det fick kommersiella erkännandet som faktiskt överskred intresse av dem som deltar i utbildningen. Datorn programmeringsspråk upplevde en hög nivå av popularitet på 1970-talet, mötet system och programvara behov. Det genomfördes på över 80 datorsystem med den tid på 1970-talet kom till en nära.

Den ursprungliga Pascal är formella och har traditionell Algol-baserade strukturer. Det har dock också många datastrukturer och abstraktioner som skiljer sig från Algol, såsom uppräkningar, poster och uppsättningar. Dess typ definitioner och pekar varierar från den ursprungliga Algol också. Trots sådana skillnader är det fortfarande vara mycket mer som Algol programmeringsspråk än de som hör till C språkfamiljen.

Om man jämför Pascal till C-familj av programmeringsspråk, en sak som sticker ut är dess användning av engelska sökord. Där C använder symboler, använder Pascal riktiga ord. Men är C mer lik Algol i fråga om enkla förklaringar. C använder typ-namn, variabel-namn syntaxen medan Pascal undviker sådana syntax sig positivt om utbildningsmiljöer med tydligare syntax. Andra skillnader mellan Pascal och C också.

Den ursprungliga Pascal kompilator togs i drift 1970. Det skapades för CDC 600-serien stordator och var skriven i Fortran programmeringsspråk. Pascal skapade kompilatorer efter 1975 har vanligtvis varit skrivna i Pascal. Vanligtvis kan dessa kompilatorer kompilera om sig med nya språkfunktioner. En Pascal kompilator kan också kompilera om sig själv när konverterad till en annan miljö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.