Vad är PCMCIA?

Personal Computer Memory Card International Association (PCMCIA) är en ideell partnerskap med över 500 bolag, grundades 1989. Deras mål har varit att en internationell standard för vad som numera kallas persondatorer (PC) kort. PC-kort användes ursprungligen för att lägga till minne för bärbara datorer, men används nu i många olika enheter.

PCMCIA-kort är storleken på ett kreditkort. Det finns i princip tre olika typer av PCMCIA-kort. De är alla samma rektangulära storlek, men de skiljer sig i bredd. Om man tittar på baksidan av din dator bör du se tider som PCMCIA-kort passar in. De tre olika bredder har olika program till din dator.

typ I-kortet används för att lägga till extra minne, ROM-eller RAM-minne till din PC. Type II-kort lägger till Internet modem eller fax kapacitet modem. Typ III-kort, vanligtvis den tjockaste kort av de tre, är tillräckligt stor för bärbara hårddisk-spelare.

Under årens lopp har PCMCIA ökad flexibilitet i sina kort. Med tillkomsten av de många multimedia applikationer som PC för närvarande kan, korten nu har hög kapacitet hastighet nätverk. Eftersom tekniken har utvecklats, korten är inte bara för datorer längre. Andra enheter kan också dra nytta av PCMCIA-kort. Kabel-tv-apparater, kameror och även bilar med anordningar som satellitnavigeringssystem och personliga spårningssystem nytta av PCMCIA-tekniken.

Eftersom tekniken har utvecklats till att omfatta enheter som kameror, har behovet av mindre kort har ta sig an. Nyare kort som är mycket mindre har lagts till i sortimentet. Dessa små PC-kort kan placeras in kameror för att lägga till extra minne, och sedan placeras in en dator eller skrivare för att möjliggöra överföring av fotografier eller data. Nu har du möjlighet att skriva ut dina egna fotografier enkelt och med mycket lite kostnad.

Den senaste tekniken från PCMCIA är ExpressCard. ExpressCard är ungefär hälften av den vanliga PC-kort, men har ett brett utbud av funktioner och förbättrad prestanda funktioner som tidigare inte varit tillgängliga. ExpressCard har funktioner som trådlös kommunikation, extra minne och faciliteter trygghet, allt i en enhet. Det kan lätt placeras in datorn utan att öppna eller skruva loss någon del av datorn.

Under årens lopp har datortillverkare välkomnat PCMCIA-kort. De kan användas i Macintosh och Windows-datorer och kan oftast installeras utan att behöva starta om datorn. Som kort och slots är en universell standard, de är ett enkelt och tillförlitligt sätt att uppgradera eller lägga till alternativ som tidigare inte varit tillgängliga till PC.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.