Vad är OOXML?

Office Open XML (OOXML), som ibland kallas Open XML, är ett XML-format som har skapats av Microsoft som en efterföljare till de binära dokumentformat används via Microsoft Office ® version 2003, bland annat. doc,. xls,. ppt. Det OOXML-formatet kommer att ge fler program att arbeta med öppna dokument.

XML står för eXtensible Markup Language, som hänvisar till en enkel text-format. Att det är extensible betyder helt enkelt att det kan formgivare anpassa taggar i språket. Ett av syftena med detta språk är att hjälpa dela strukturerade data mellan flera personer.

En OOXML fil innehåller en samling XML-filer komprimerade i en enda fil, som kan skapas och ändras med Microsoft Office ®. De filer som skapats i Office 2007 är inte ägs av Microsoft Office ® som OOXML formatet var standardiserats av International Standards Organization (ISO) i april 2008. Denna version av formatet är den senaste var den ursprungliga specifikationen standardiserade i december 2006 av Ecma International, en icke-vinstdrivande privat standardisering grupp.

Att OOXML till Microsoft Office 2007 ® är ett av de sätt på Microsoft blir öppnare och mindre beroende av sluten proprietär programvara. Öppna format såsom XML och OOXML ge fler program från andra leverantörer för att samverka med dokument lättare. Detta kommer så småningom att minska mängden fil korruption som kan hända när filerna utväxlas. Formatet är nytt i release av Office 2007, men Microsoft utökar sin installation bas av mjukvaran kommer formatet ökar i popularitet.

Att vara ett XML-baserat format, kan OOXML tillåta att enskilda delar av ett Word-dokument eller power point presentation som ska lagras separat. Dessa delar är komprimerad med en delmängd av ZIP-komprimering programmet att skapa filtyp när Office-dokument sparas. När en användare öppnar ett OOXML-fil, hanterar ansökan komprimerade samling filer, utan visar dem som en enda fil. På lång sikt är det tänkbart att vissa tredje part kan få tillgång till delar av den komprimerade OOXML-fil som de behöver och bortse från resten.

Det nya formatet som Microsoft har skapat är inte helt relaterade till OpenOffice. org XML som är ett föråldrat version av detta format. Den senaste versionen av OpenOffice. org kan version 3. 0 öppna OOXML-filer som skapas av MS Office 2007, men kan för närvarande inte spara dokument i det formatet. Som format växer den fria OpenOffice kommer sannolikt att kunna skriva till Microsoft Office 2007 OOXML standard format, vilket gör att dokument som skall ändras av användarna av antingen Application Suite.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.