Vad är OBEX?

OBEX är en akronym som står för OB tet EX förändring, används mest i meddelandena tekniska området som ett kommunikationsprotokoll. Eftersom Infrared Data Association hävdar OBEX är det också känt som IrOBEX eller Infraröd OBEX .

OBEX är främst avsett för utbyte av binära objekt mellan enskilda enheter . Detta innebär att en OBEX är utformad för att fungera som http, eftersom den tillåter användaren att ansluta till en server i stort sett samma sätt. När den är ansluten till en server kan användaren antingen göra en begäran eller lämna föremål till OBEX. Några av de objekt som användaren kan välja att lämna till OBEX inkludera filer, bilder, kalenderposter och visitkort.

OBEX vanligtvis förknippas med och optimerad för ad hoc trådlösa länkar. Det fanns en tid, men när OBEX var reserverad för endast IR-anslutningar. Idag kan OBEX för de flesta transportanordningar, TCP /IP, och Bluetooth ®. Bluetooth ® är en form av industri specifikation som används för trådlösa personliga nätverk (PAN).

OBEX är också inbyggd i de flesta moderna kommunikationer enheter. Personliga digitala assistenter (PDA), som Palm Pilot och andra, var de första kommunikationsutrustning som används skall ha OBEX. OBEX finns även i mobiltelefoner, i synnerhet sådana som kommer från märket företag som Sony-Ericsson och Siemens. HP CapShare och JetSend Skannrar, samt Microsoft Windows 2000, är också OBEX produkter som stöds.

OBEX är ofta som en session protokoll eller en binärt http-protokollet . Med sin binära transmissioner, använder OBEX en binärformaterad längd värde, som också kallas rubriker . Den binära överföringen möjliggör utbyte av information med hänvisning till en begäran eller ett objekt.

Med session support kan OBEX göra en enda filial transportförbindelse ut i flera andra därmed sammanhängande verksamhet. Med andra ord, om en transaktion har avslutats, kan användningen av OBEX återuppta transaktionen med all information kvar orörd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.