Vad är Num Lock?

Bara för att vara tydlig, är Num Lock inte minst populära objekt på en kinesisk meny, inte heller är det en säkerhetsåtgärd för oberäkneliga nums. Egentligen är Num Lock en nyckel finns på de flesta datorns tangentbord nära 10-nyckel numeriska knappsatsen. Termen Num Lock är en förkortning för numeriska eller antal lås , vars funktion anses nu vara i stort sett prydnads-och historiska. Det finns också en motsvarande ljus, som visar när Num Lock-tangenten har aktiverats eller avaktiveras.

När IBM först infördes persondatorer, den ursprungliga tangentbord kombinerade standard 10-tangenters numerisk kuddar med en andra uppsättning markören kontroller. Num Lock-tangenten fungerade som en omkopplare mellan de två kommandon. När Num Lock-tangenten var påslagen, skulle det numeriska tangentbordet fungerar enbart som en form av miniräknare. Avstängning nyckeln Num Lock skulle konvertera nycklarna till markören kontroller, så att användarna kan manipulera markören i fyra riktningar eller skicka den till toppen eller botten av sidan.

Fler moderna datorns tangentbord använda separata tangenter för kontroll över pekaren, vilket minskar behovet av en Num Lock-tangenten. Den numeriska knappsatsen på nästan alla moderna tangentbord är inställd på Num Lock som standard. Ibland kan en dator minnas inställningen för Num Lock-tangenten under avstängning och återställa denna inställning under omstart. Detta innebär att om användaren stänger av centrala Num Lock för spel eller programplaneringen kommer det att vara av under omstart processen.

Nyckeln Num Lock har inte blivit helt föråldrade-det finns fortfarande en Några programmering funktioner som drar nytta av sin närvaro. Vissa datorspelare tycker att det numeriska tangentbordet är lättare att manipulera än den separata ledning och markörknappar kontroll av moderna tangentbord. Webbsurfare kan också hitta den olåst numeriska knappsatsen för att vara bra medan du bläddrar genom stora webbplatser. Nästa generation av tangentbord design kan undanröja den viktigaste Num Lock helt och hållet, men det fanns en tid då det serveras ett bestämt mål för tidig datoranvändare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.