Vad är Myware?

Myware är i huvudsak spionprogram. Det är diskutabelt om det är "bra" spionprogram, som vissa hävdar. Det beror på hur du känner för din personliga information som samlas in, även om det skenbart som görs för att gynna dig. I en tid av integritetsfrågor, många människor är misstänksamma med cookies eller andra anordningar spårning användas för att utveckla ett online-historia. Hur data samlas in, lagras och används ofta av stort intresse för dem som omhuldar privatliv.

Utgångspunkten för myware är att det är avsett att hjälpa användaren. Ett bra exempel är personer som gillar att ladda ner musik. Med sina listor över favoritlåtar inom lätt tillgång skulle vara lämpligt. Det kan vara en bra sak när det gäller insamling av uppgifter, men vad som än händer på denna information?

Är företagen att samla in personliga uppgifter som tillåts att använda den efter behag? Det måste finnas något att vinna för dem som skapar denna typ av software, som gör det verkar mycket osannolikt att de skulle erbjuda en produkt bara för att vara snäll. Kommer de att sälja denna information till tredje part?

Idag har många människor gått utanför brandväggar och antivirusprogram och även använda spionprogram detektions-och borttagning. Även om många objekt som grundläggande cookies kan tämligen harmlösa, många väljer att rengöra de flesta av dem från sina datorer. Vissa människor köra fler än ett program spyware upptäckten att se en plockar upp föremål som de andra kan inte. Människor som är här med vem som samlar in och använder deras information kommer sannolikt inte att prenumerera på myware eller liknande program.

Kanske den bästa råd är att se över villkoren för tjänsten och annan information, mycket noggrant. För vissa människor är bekvämlighet värt avvägningen att ha en annan part övervaka deras Internetanvändning. Andra tror helt enkelt det inte längre någon sekretess, så de är inte särskilt oroade över program som myware, och som syftar till att samla in och lagra de webbplatser du besöker, hur ofta du besöker, hur länge du stannar på varje sida, din totala tid spenderas online, och mycket mer.

Myware är också uppenbarligen att göra det möjligt för användaren att handel som samlas in information om en produkt eller tjänst. Nästa fråga är hur mycket är din information värd för dig? Det är också viktigt att veta hur den informationen ska användas när den är föremål för handel. Kommer företaget du dela det med då dela den med andra parter, säljer listor med dig, ge denna information till en statlig myndighet?

Även myware beskrivs vanligen i positiva termer, som öppna och som för användaren, måste man fråga sig, hur öppen den är. När uppgifter samlas in är det verkligen "din" att göra med vad du vill? Kan du redigera, ta bort, ändra den, flytta den, sälja eller byta endast en del av den? Är du verkligen ha kontroll över informatjon eller är myware?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.