Vad är MySpace?

MySpace är en gratis online community som består av personliga profiler för foremostly till en yngre medlemskap. En MySpace-profil innehåller vanligen ett digitalt foto och djupgående information om personliga intressen. Mängden detaljer som ingår i profilen är upp till användaren och lämnas in frivilligt. MySpace politik kräver att användarna vara minst 14 år att ansluta sig. Medlemmar rutinmässigt skicka varandra budskap och "nätverk" eller umgås i MySpace samfundet.

Formatet på MySpace gör det enkelt för alla att lämna profilinformation, även om de har liten online upplevelse. Även om området har visat sig vara oerhört populära, enligt uppgift värd över 60 miljoner profiler, har det också kommit under beskjutning. Oron är att de allra flesta av MySpace medlemmar kan vara alltför oerfaren för att förverkliga den potentiella faran för utstationering personlig information online. Vissa profiler innehåller inte bara en bild, men användarens för-och efternamn, plats och detaljer som musik och mat. Denna information gör det möjligt för ett rovdjur att enkelt mål och bli vän med ett offer.

MySpace medlemmar kan också välja att fylla i "undersökningen. "Undersökningen frågar sådana frågor som huruvida medlemmen har någonsin haft sex, skinny-doppade, rökt, druckit alkohol, tagit eller droger. Medlemmar som post till MySpace förvänta sig att deras profiler som ska läsas av barn deras egen ålder, som förklarar den ofta suggestiva svar och ledande insinuationer typiska för tonåren bravad. Provocerande eller inte, MySpace profiler ger en "skyddad" jaktmarker där potentiella predatorer kan välja, stjälkar och offer lär känna, syn osedda. Draghjälp av en uppsjö av personlig information kan rovdjur manipulera lätt det potentiella offret i en falsk känsla av säkerhet och förtrogenhet samtidigt förvränga själv helt och hållet genom sin egen falsk profil. Även förbjudna av MySpace, falska profiler är nästan omöjligt att förhindra att inom ramen.

I vissa fall, MySpace medlemmar kommer fram när önskade. Till exempel, i februari 2006 rapporterade CBS att en 14-årig flicka blev tillfrågad för sex men MySpace av Robert Wise, en 38-årig man. Wise senare greps när polisen tagit på flickans identitet medan Wise, omedvetet, fortsatte att be om sex.

Andra MySpace medlemmar inte ha varit så lycklig. Flera rapporter från hela USA har länkat MySpace till barn som antingen mördades eller försvann. Strax före 14-åriga Judy Cajuste i New Jersey mördades i januari 2006, berättade flickan tydligen vänner hon träffade en man i tjugoårsåldern genom MySpace. På samma sätt var 15-åriga Kayla Reed i norra Kalifornien enligt uppgift en aktiv medlem i MySpace tills den dag hon försvann den 2 december 2005. Hennes kropp hittades sju veckor senare, offer för mord.

Även om anslutningen av dessa och många andra rapporter till MySpace kan bara vara en slump, är konsekvenserna oroväckande. På grund av växande oro i april 2006 meddelade MySpace det skulle börja visa information till allmänheten annonser inriktad på utbildning av sina användare. Webbannonserna del av en större kampanj som inleddes 2004 på initiativ av National Center for Missing och utnyttjade barn. Dessutom, den 1 maj 2006 började Hemanshu Nigan, tidigare federal åklagare som specialiserat sig på utnyttjande av barn, övervaka säkerheten uppdelningen av MySpace. Nigan har tidigare arbetat för Microsoft Corporation, utveckla dator strategier för att bättre skydda barn.

Online säkerhetsstrategier Trots föräldrar gör klokt i att ta en aktiv roll för att skydda sina barn från illvilliga. För tips, se Hur kan mitt barn använder MySpace säkert?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.