Vad är Multicast?

Multicasting är en kommunikationsprocess som sker i en nätverksmiljö. Huvudsak är en multicast ett budskap som härrör med en enda användare och tas emot av flera slutet punkter runt nätverket. I en bemärkelse är en multicast ungefär som att skicka en e-postadress ut till olika e-postadresser. Men den viktiga skillnaden att en multicast inte stödja sig på någon typ av e behandla eller mjukvara, och överföringen är begränsad till användare som är anslutna till samma nätverk.

Det finns många olika program som kan anställa användningen av multicast. Ett vanligt användningsområde för tekniken är att snabbt och enkelt fram tidpunkten känsliga meddelanden ut till nyckelpersoner i organisationen. Till skillnad från ett e-sändning är multicast inte vidarebefordra ett budskap från en server på en rad olika leverantörer och nätverk, och sedan avsluta i en brevlåda. Tillkännagivandet levereras till de olika punkterna om uppsägning i realtid och visas som en dialogruta på skärmen för varje mottagare. I händelse en mottagare utloggad från nätet, multicast protokoll se till att tillkännagivandet kommer att visas när personen är inloggad tillbaka in i nätet.

Även om multicast är idealisk för text kommunikation, kommer processen också att arbeta för live video-feeds och ljud sändningar också. Detta innebär att personer som kan delta i ett levande möte av någon anledning, men kan ansluta med nätverket, fortfarande kan delta med hjälp av en virtuell anslutning. Men detta innebär inte att avlägsna platser kan interagera med hemadress. Eftersom multicast är en sändning verktyg, kan någon annan typ av interaktiv kommunikation, såsom ett konferenssamtal, skall användas för att avlägsna deltagare att aktivt delta.

Andra typer sändningstillämpningar existerar också. Tillsammans med multicast, finns det också anycast och unicast. Dessa ansökningar tenderar att användas för antingen en allmän publik av mottagare, eller för en enda punkt till punkt nätverkskommunikation. Multicast erbjuder möjligheten att välja och vraka som i nätverket kommer att få meddelandet och levererar meddelandet till alla valda användare på en gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.