Vad är Mini-ITX?

moderkort kretskort inuti elektroniska enheter. De innehar alla nödvändiga kretsar för grundläggande funktionerna i enheten. PC moderkort kommer i allmänhet i en formfaktor, eller storlek och form, som kallas ATX . Mini-ITX är ett moderkort formfaktor som syftar till att producera datorer mindre och tystare än vanliga stationära datorer och torn.

Mini-ITX standarden skapades 2001 av VIA Technologies. Den traditionella ATX Styrelsen är 300mm x 240mm, ett mini-ITX ombord är knappt en tredjedel av storleken, 170mm x 170mm. Storleken minskningen uppnås genom att ta bort ett antal expansionsplatser och lödning komponenter på moderkortet istället för att fästa dem med skrymmande uttag.

Mini-ITX moderkort använder också processorer eller processorer, som är en eller två generationer bakom den senaste tekniken. De processorerna är inte gjorda av Intel, men är kloner av Intels Pentium arkitektur och behålla full kompatibilitet. Förutom att vara mindre än nyare processorer är de köras på en mycket lägre hastighet. I halvledare, är mängden värme som genereras av en enhet i proportion till den hastighet den körs på, genom att acceptera en lägre prestation, kan Mini-ITX moderkort eliminera de flesta av de skrymmande kylanordningar finns i ATX system. Framför allt kan de byggas utan fläktar.

datorer baserade på mini-ITX dra nytta av det lilla formatet för att skapa datorer som ser helt till skillnad från "beige låda" så vanliga i bostäder och kontorslokaler. Det lilla formatet och enkla kylbehov kan en dator vara byggda av nästan allt, mini-ITX-kort har monterats inne brödrostar, antika trä radioapparater och art deco-smycken lådor. En intrepid enskilda byggdes även en dator inne i en George Foreman grill. Eftersom avsaknaden av surrande fläktar ger tyst drift, vilket är mini-ITX-kort hittas ofta i datorbaserade system hemmabio.

VIA Technologies arbetar på en ännu mindre moderkort standard som heter nano-ITX. Det kommer att vara en enkel 120mm x 120mm, eller ca 5 inches på en sida. Datorer byggda med nano-ITX kommer att vara ungefär lika stor som en pocketbok roman.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.