Vad är MOLAP?

MOLAP eller flerdimensionella Online Analytical Processing, är ett program som används för att indexera data i en flerdimensionell databas. Som en form av online analytisk bearbetning, eller OLAP, den MOLAP strategi innebär att betraktaren av uppgifterna att ordna data i olika typer av sekvens genom att ange sortering protokoll och andra aspekter av dataåtkomst. Detta innebär att istället för att nöja sig med ett eller två möjliga vyer av data, har slutanvändaren möjlighet att visa data från flera olika vinklar och med olika angivna omkrets.

huvudsak MOLAP gränssnitt med information som redan är bosatt i en viss databas. Protokollen inom MOLAP möjliggör ett urval av olika aspekter av data, samt arrangera uppgifterna enligt specifikationer genomförs av slutanvändaren. Denna funktion gör att flera format för visning, alla baserade på den information som finns i en enda databas.

Ett sätt att förstå hur MOLAP fungerar till fördel för ett bolag är att beakta ansökan till en försäljning databas. Ofta kommer en databas av denna typ innehåller viktiga uppgifter om en klient. Denna information kan innehålla sådant som kontaktnamn, fysiska adresser, den typ av varor och tjänster som köps, datum för inköp, säljare eller kundansvarig tilldelas kunden, och ibland fakturerade belopp i samband med dessa inköp.

Använda MOLAP, en försäljningschef kan skapa en rapport sorterad efter account manager, ordnade efter kundens namn, och identifiera alla genererade intäkter i samband med försäljaren räkenskaper inom en viss period. På samma sätt kan MOLAP skapa en lista med kunder baserade på en viss plats, som kan bidra till att skapa möten när en säljare planerar att vara i området. I huvudsak kan MOLAP fånga och sortera på alla fält i databasen som inte är begränsad från den typen av verksamhet.

Tillsammans med MOLAP finns det två andra typer av OLAP-alternativ för behandling. ROLAP, eller relationella Online Analytical Processing anses ibland vara en mer fokuserad version av MOLAP. HOLAP är en hybrid form av OLAP som förstås att kombinera de bästa egenskaperna hos ROLAP och MOLAP. Alla dessa verktyg för behandling används ofta i många branscher och tillämpningar hem, med MOLAP utnyttjas i förvaltningen och användningen av tillämpningar datalager i många företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.