Vad är Länktext?

Länktext är helt enkelt texten på en webbsida som också är en hyperlänk till en annan sida. Konventionen kräver att typsnittet i vissa länktexten är nästan alltid framhållit och ofta i en annan färg från huvuddelen av texten. Den hänvisar helt enkelt till ett ord eller en fras som också är en klickbar länk till en punkt längre ner på samma sida eller inom samma webbplats eller till en annan plats på Internet.

Länktext behöver inte vara ett helt ord. I själva verket kan det vara bokstäver, siffror eller symboler, till exempel $ $. En bild eller grafik kan vara en bild länk. Även om färg eller teckensnitt kan variera, är hemligheten att det är en faktisk koppling, inte bara en olikfärgade ord. Vad som än händer så att de passar eller flöde med den sida där den visas betraktas som länktext.

Ett sätt att tänka på länktexten är som böcker populär bland ungdomar som gör det möjligt för läsaren att välja vad karaktären i historien kommer att göra. Följande länk text från en webbsida till en annan är liknande dem historier: klicka på länken texten är vad som tillåter användare att navigera på Internet, via ett nät av anslutna länkar.

Link text är en av de många praktiska hjälpmedel på det digitala förlagets förfogande dessa dagar, och det verkligen gör att surfa på internet mycket enklare. Som ett alternativ till att skriva den fullständiga adressen till en destination på webben, klickbara länkar är en uppenbar förbättring. Den tid som skulle lägga upp snabbt, vilket minskar tillgänglig tid på nätet och oundvikligen försämrar njutningen själv. Att ha förmågan att klicka från en webbplats till en annan gör livet mycket enklare.

Ett annat exempel, en gång i tiden, läsa igenom alla tekniska artikeln antingen inneburit förstå ordförrådet, eller ta tag i en ordbok. I dessa tider, när författaren är på läsarens sida, författare bistå med hjälp av länktexten. Att fem dollar ord kan göras klickbara, vilket öppnar ett popup-fönster med definitionen där.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.