Vad är Joomla?

Joomla ™ är ett gratis content management system som används för att skapa webbplatser. Joomla ™ kan webbdesigners att konstruera webbplatser genom att kombinera moduler, och kräver inga kunskaper i programmering för att använda. Joomla ™ s ram är skriven i PHP, liksom moduler används för att anpassa webbplatser. Det finns en mängd olika moduler, inklusive RSS-flöden, omröstningar och språk internationalisering, vilket gör det enkelt för Joomla ™ användare att publicera innehåll på webben, även med minimal webbdesign erfarenhet. Joomla ™ även kan användas för att publicera information på intranät, vilket gör det ett bra organisatoriskt verktyg.

Eftersom Joomla ™ 's kod är open source, är vem som helst kan skriva moduler och anknytningar i systemet, vilket gör det extremt anpassningsbar. Dessa moduler är tillgängliga för nedladdning, vanligtvis genom upphovsmännen webbplatser. Många webbdesigners skapar också Joomla ™ designelement, som kallas "Teman", som de sedan gör tillgängliga för nedladdning. Inte alla Joomla ™ teman är gratis, dock, och många webbdesigners kommer att göra anpassade teman för ett pris.

Joomla ™ jämförs ofta med Drupal, ett annat open source content management system. Joomla ™ beskrivs ofta som enklare att använda, från början, men Drupal verkar vara mer anpassningsbara om en användare kan hantera de tekniska frågorna. En av Joomla ™ viktiga funktioner är dess grafiska gränssnitt, som har mindre en inlärningskurva än Drupals menysystem.

Namnet "Joomla" är en transkribering av en swahili ord som betyder "alla tillsammans" eller "som en helhet. " Det valdes som en del av en re-branding process för programvara utvecklades ursprungligen som en del av Mambo content management system. Mambo var centrum för kontroversen ifrågasätta vad som var öppen källkod, och medlemmar i stiftelsen finansiera projektet anklagades för att planera en kapitalisering företag. Mambo utveckling team i sin tur lämnade projektet och släppte den första versionen av Joomla ™-huvudsakligen Mambo version 4. 5. 2. 3-2005.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.