Vad är Informera 7?

Tidigare skriva interaktiv fiktion, krävs det för producenten att inte bara ha en talang för kreativt skrivande, men också stor kunskap om programmering språk. Med intåget av Inform 7, alla som har ändrats. Informera 7 gör det möjligt för den dagliga kreativa författare, med mycket lite kunskap om programmering, att utforma en tilltalande och interaktiv fiktion äventyr.

Interactive fiction startade i början av 1970-talet, med den banbrytande spel ADVENT och Colossal Cave . Efter snabbt var Zork trilogi, som krävde att användaren kan navigera genom en labyrint av både under och ovan jord scenarier. Interaktiv fiktion tillåter användaren att bestämma spelets gång, förflyttningar och insatser av de centrala karaktär. Vanligtvis är den centrala karaktären användaren själv, vilket gör det en helt omslutande, interaktiv upplevelse.

Informera 7 skapar ett nytt gränssnitt där du kan skriva interaktiv fiktion. En panel i programmet fungerar som skriver medium. Författare kan sedan använda naturligt språk för att beskriva vad de försöker åstadkomma genom historien. Det Informera 7 Programmet kommer sedan överföra berättelsen till en annan panel på författarens kommandot och även automatiskt kontrollera arbetet för eventuella fel. Revideringar är också lätt, eftersom Inform 7 kommer att hjälpa författaren klara upp eventuella inkonsekvenser som kommer från att skriva om tidigare delar av arbetet.

Det fina med Inform 7, åtminstone för blivande interaktiva fiction-författare, är kostnaden för programmet. Det är helt gratis. Berättelser konstruerats med hjälp av den kan distribueras gratis eller i vinstsyfte. Skaparna av Inform 7 sätta några restriktioner för anläggningsarbeten som utformats för att använda det. Berättelser utformas genom programmet kan köras på flera olika operativsystem, inklusive Windows och Macintosh.

Informera 7 är den senaste versionen av programmet, utgivet 2006. Den tidigare versionen hette Informera 6. Ansåg emellertid programmerare den senaste versionen var en dramatisk uppgradering från den ursprungliga version som först de inte kallar det Inform 7. Istället var det ursprungligen hette Natural Inform. Programmet kan laddas ned både för Windows-baserade system och Macintosh.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.