Vad är HRMS?

driva ett företag är mycket mer komplicerat än det brukade vara, i många och viktiga sätt. Krav på tid och ansträngning som företagsledare är högre än någonsin tidigare, men arbetstagaren behov är också högre.

Modern teknik för att möta dessa nya behov. En viktig form av tekniskt stöd är de mänskliga resurserna Management System, eller HRMS. Denna praktiska program hjälper härjade arbetsgivaren ta hand om en mängd mänskliga resurser funktioner med bara ett behändigt verktyg. Istället för att spåra anställda närvaro i en databas program och anställd recensioner prestanda i ett annat ordbehandlingsprogram, kan en arbetsgivare använda HRMS att samla alla dessa uppgifter i ett praktiskt personalprofil systemet.

Använda HRMS, en arbetsgivare kan konfigurera löner och förmåner system, skapa och hantera utbildningssystem, och även följa upp resultat recensioner. Ansökningar köra allt från enkla tid och frånvaro trackers till hela sviter med att spåra och datasystem. Några av dessa program är anpassningsbara, så att arbetsgivarna för att spåra sådana uppgifter som de anställdas personliga historier, färdigheter och arbetsplats preferenser. Denna typ av elektronisk spårning gör hantering av de anställdas behov mycket lättare och ger arbetsgivarna att fokusera på andra behov. I vissa fall kan använda HRMS innebära en mindre anställd som en arbetsgivare behöver anställa.

Även om en arbetsgivare har en personalchef kan HRMS effektivisera processen för att hålla reda på anställdas löner, förmåner och data översyn. Åtminstone kan en HRMS svit hjälp eliminera behovet av mänskliga resurser pappersarbete. Och ju större företaget är, desto högre antalet anställda och mer HRMS är nödvändig.

Vissa HRMS program kan också anställda att förvalta vissa delar av sina egna uppgifter profiler. Till exempel, vissa universitet använder en HRMS svit vilken de anställda kan få begränsad tillgång för att ändra grundläggande kontaktinformation såsom namn, adress och telefonnummer. Andra mer komplicerade HRMS applikationer ger medarbetarna möjlighet kvalificerad tillgång till listorna företag jobb, både att se och att tillämpa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.