Vad är Foo Camp?

Foo i begreppet Foo Camp är en akronym för Friends of O'Reilly, och är en idé från O'Reilly Media huvud, Tim O'Reilly, och hans vice ordförande, Sara Winge. O'Reilly Media började blygsamt som en teknisk skriver företaget på 1970-talet, och har nu förvandlats till en industri jätte, publicera böcker och webbplatser på en mängd olika dator relaterade ämnen. Idén till lägret kom efter dot com byst, och är en inbjudan evenemang arrangeras för upp hackare (dator experter) i landet.

Vad gör Foo Camp intressant, bortsett från sin uppmaning bara status, är att det finns någon särskild dagordning till deltagarna anländer. Inbjudna måste då skapa en plan på fredag kväll för vad som föreläsningar, demonstrationer och /eller forum /diskussioner kommer att äga rum. För O'Reilly Media, en del av målet är att få några av de bästa hjärnorna i datorn och Internet industrin tillsammans för att lösa problem (som att försöka minska skräppost). Sedan 2003 när den första Foo Camp hölls, har andra branschfolk hålls liknande läger, och några O'Reilly Media anställda har börjat Foo Camps utanför USA. Under 2007 höll nyzeeländaren Nathan Torkington första Kiwi Foo Camp i Nya Zeeland.

Förutom att föra människor samman med stort tekniskt kunnande för att lösa dator problem och datorproblem Internet, syftar Foo Camp att skapa relationer mellan hackare som leder till mer innovativa programmering och teknik. Foo Camp hjälper ytterligare O'Reilly Media hänga med i alla "buzz" på nya idéer eller framväxande teknik. Detta hjälper företaget att skapa webbplatser tekniken framåt och publikationer.

Inledningsvis O'Reilly Media består gästlistan, men nu gästerna uppmanas att utse andra att delta i framtida Foo Camps. Den "unconference" karaktären av en Foo Camp är tänkt att väcka människor att tänka utanför boxen och tänka på fötterna. Gäster måste vara beredda att presentera, demonstrera och diskutera sina idéer och att arbeta med andra på lägret om förbättrat eller ändrar dessa idéer, eller sätta dem i handling.

Målet är "korsbefruktning" av sinnen olika hackers som arbetar för flera olika företag. Istället för att vara vinstdrivande i centrum genom att erbjuda inbjudningar till bara ett fåtal personer, är lägret idé-centrerad, med inriktning på att skapa bättre teknik, oberoende av enskilda företags vinster, för att tjäna alla som använder olika tekniker. Omkring 200 personer deltar varje år "läger". Även bekvämligheter som tillgång till badrum, tält och mat och dryck är tillgängliga kommer lägret inte fungera om inte ska gå är villiga att samarbeta med varandra för att utveckla ett program.

Några andra människor i branschen känner Foo är alltför exklusiv och har utvecklat rivaler till lägret. Företaget SocialText värd sin första Bar Camp 2005. Den största skillnaden, även om det fortfarande antar unconference stil är att alla kan gå med och delta i evenemanget. Detta skiljer sig från Foo Camp, som fortfarande är en inbjudan för evenemanget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.