Vad är Ethernet?

Ethernet är en standard kommunikationsprotokoll inbäddad i programvara och maskinvaruenheter som är avsedda för att bygga ett lokalt nätverk (LAN). Ethernet är designad av Bob Metcalfe 1973, och genom ansträngningar av D igital, jag ntel och X erox (som Metcalfe fungerade) "DIX" Ethernet blev standardmodellen för lokala nätverk över hela världen.

En grundläggande fastprogrammerade LAN består av följande komponenter:

  • två eller flera datorer som ska kopplas samman, eller i nätverk.
  • En nätverkskort (NIC) i varje dator.
  • Ethernet-kabel för att ansluta till varje dator.
  • En nätverk switch eller nätverk hubb direkt nätverkstrafik.
  • Nätverk programvara.

Ett nätverkskort är installerat i varje dator, och tilldelas en unik adress. En Ethernet-kabel går från varje nätverkskort till den centrala switch eller hubb. Den switch eller hubb kommer att fungera som ett relä (om de har stora skillnader i hur de hanterar nätverkstrafik), ta emot och styra datapaket via nätverket. Således skapar Ethernet-nätverk ett kommunikationssystem som möjliggör utbyte av uppgifter och resurser, inklusive skrivare, faxar och skannrar.

Ethernet-nätverk kan också vara trådlöst. Istället för att använda Ethernet-kabel för att ansluta datorer, trådlösa nätverkskort använder radiovågor för tvåvägskommunikation med en trådlös switch eller hubb. I stället för Ethernet-portar, trådlöst nätverkskort, switchar och hubbar varje funktion en liten antenn. Trådlösa nätverk kan vara mer flexibelt att använda, men också kräver försiktighet med att konfigurera säkerhet.

Alternativa tekniker för Ethernet inkluderar passé "Token Ring" protokoll utformat av IBM, och långt nyare asynkron överföring läge (ATM). ATM kan enheter anslutas över mycket stora avstånd för att skapa WAN (wide area networks) som beter sig som LAN. För en billig nätverk som ligger i en enda byggnad, är Ethernet en väletablerad standard med goda meriter, som ståtar med mer än tre decennier för att tillhandahålla tillförlitliga nätverk miljöer.

Den formella beteckningen för standardisering av Ethernet-protokollet är ibland som IEEE 802,3 . IEEE (Institute of Engineers) föreslog en arbetsgrupp i februari 1980-står för utseende [19] 80 2 [nd månad]-att standardisera nätverksprotokoll. Den tredje Underkommittén arbetat med en smak sak är identisk med Ethernet, men det finns obetydliga variationer. Följaktligen generiska användningen av termen "Ethernet" kan syfta på IEEE 802. 3 eller DIX Ethernet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.