Vad är ETOM?

Alla företag har normer och bästa praxis, även det utbredda, snabbt föränderliga telekombranschen. Den mest använda och accepterade uppsättning standarder för denna del av världen kommunikationsmarknaden är ETOM, som står för förbättrade Telecom Operations Map. Den förstärkta del av titeln illustrerar fokus på banbrytande telekom teknik, såsom DSL, bredband och Internet-relaterade telefoni. I likhet med andra typer av verksamhet normer är ETOM uppdateras regelbundet. Den nuvarande versionen är version 4. 5.

På sin mest grundläggande, är ETOM en plan för telekomföretag att genomföra företagets praxis. Ämnen är generellt delas upp i tre grupper:

  • Strategi, Infrastruktur och Produkt: inklusive marknadsföring och erbjuder förvaltning, service och-förvaltning, kompetensutveckling och förvaltning och utveckling av leverantörsledet och förvaltning
  • Verksamhet: , inklusive styrning, service samt drift, förvaltning av resurser och verksamhet och leverantör /partner relationer förvaltning
  • Enterprise Management: inklusive strategiska och företag planering, Enterprise Risk Management, företaget effektiv förvaltning, kunskap och forskning förvaltning, finansiella och kapitalförvaltning.

ETOM kan också beskriva ett ramverk för utveckling av affärsmetoder som följer en kundfokuserad mönster, såsom marknadsföring, inledande försäljning, kundsupport, fakturering, efter-service, uppföljning kund stöd, och så vidare. Strategier inom ETOM föreslå de mest effektiva metoderna för att uppnå framgång på alla dessa områden. Sådana områden som marknadsföring och fakturering är vanligtvis inte förknippas med samma betydelse som de mer tekniska aspekterna av kundservice, men ETOM behandlar alla aspekter av processen också, att uppmuntra Telecom företag göra samma sak, och det är inte bara business- till-kund relation som behandlas här. ETOM innehåller också strategier för att skapa, underhålla och förbättra business-to-business relationer.

ETOM är produkten av Telemanagement Forum, en ideell organisation som i sin tur en del av den internationella teleunionen. ETOM utvecklades under 1995 genom bidrag från mer än 35 TMF medlemsföretag och godkändes formellt av ITU under 2004. ETOM är också ett vägledande ljus i utveckling och användning av teknik i NGOSS (New Generation verksamhetssystem och mjukvara) och en värdig följeslagare till ITIL, Information Technology Infrastructure Library.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.