Vad är EBPP?

liksom militären, älskar affärer dess förkortningar. En vanlig förkortning svänger med i en värld av e-handel är EBPP, vilket står för Electronic Bill Presentment och betalningar . Denna imponerande klingande titel är egentligen bara ett finare sätt att beskriva hur företag näbb och samla in från kunder via Internet.

Som med många saker affärer i dessa dagar, är Internet på medellång val när de väljer metoder för ekonomisk spårning och transaktioner. E-handel är populär, lyhörd och kraftfull. Så är EBPP.

Denna metod för fakturering och insamling kan ta två olika former: direkt och konsolideras. Den direkta formen av EBPP är en en-till-en transaktion struktur, som innebär att ett företag gör för fakturering sig genom sin egen webbplats eller ett annat företags webbplats. Det är inte den webbplats som betyder så mycket som företaget gör fakturering. Den konsoliderade form av EBPP innebär en sorts elektronisk insamling byrå, som gör att fakturera för en grupp av företag och sedan presenteras de räkningar till en enskild kund för betalning. Fokus ligger på de många-till-ett förhållande där transaktioner via en webbplats.

Ett utmärkt exempel på en konsoliderad form av EBPP är online att betala räkningar. Många av de större finansiella institut erbjuder online att betala räkningar för sina kunder. En användare kan, med flera musklick och några tangenttryckningar, betala ett stort antal räkningar, till exempel telefonräkningen, elräkningen, bilen betalning, hyran, medicinska räkningar, och ISP notan.

Ett bra exempel på direkt form av EBPP är ett kreditkort bolagets hemsida, som erbjuder online-betalning för gäldenärens räkenskaper. En användare kan logga in på hemsidan och boka en betalning med kreditkort via bankuppgifter redan införts. Detta är en en-till-en relation.

Om användaren har två kreditkort från samma långivaren, så är han eller hon kan schemalägga betalningar för både kreditkort samtidigt på samma webbplats under samma webbsession. När det händer, har kreditkort bolagets webbnärvaro gick över till koncernens EBPP territorium. På detta sätt kan en webbplats använder båda formerna av EBPP: direkt och konsolideras.

Många webbplatser som erbjuder online-räkningen betalningar erbjuder även e-post påminnelser av betalningar. Detta är den presenteradokument del av EBPP. Sådana e-påminnelser kan även användas för traditionell papper betalningar.

Många webbplatser som erbjuder online-räkningen betalningar erbjuder även alternativ information ladda ner, så att användarna kan behålla kopior av sina transaktioner på nätet på egen hand datorer. Vanliga format för nedladdning omfatta Quicken, Quickbooks, Excel och CSV. EBPP ligger också bra till finansiella institut i att den möjliggör för datoriserade spårning och assimilering av transaktionsdata på blixtsnabba hastigheter. Elektroniska fakturor fredsbevarande kan eliminera behovet av pappersarkiv, vilket sparar ett finansiellt institut både tid och pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.